Συνέντευξη της Υφυπουργού Υγείας, κ. Κατερίνας Παπακώστα σχετικά με την υπόθεση του 67χρονου καρδιοπαθούς

παπακωσταΗ Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο ‘’ΒΗΜΑ FM’’ και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, σχετικά με την υπόθεση του 67χρονου καρδιοπαθούς που κατήγγειλε χειρουργό του Ευαγγελισμού για χρηματισμό.

 

Ειδικότερα, η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε:

 

«Είναι συγκλονιστικό να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή από την αβελτηρία και την εκβιαστική συμπεριφορά ενός γιατρού. Η ηθική απαξία της πράξης του συγκεκριμένου γιατρού είναι εξαιρετικά μεγάλη, διότι εκβίαζε, πατώντας πάνω στην ανθρώπινη ζωή.

 

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αμέσως μόλις έγινε η καταγγελία, διέταξε αναστολή των καθηκόντων του και παράλληλα, κινήθηκε σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία. Ανάλογα με την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, θα εξαντληθεί -από την πλευρά μας υπάρχει η πολιτική βούληση- κάθε πειθαρχική πιθανότητα σε βάρος του συγκριμένου γιατρού.

 

Δυστυχώς, φαινόμενα όπως αυτό είναι ενεργά, αλλά περιθωριοποιούνται και τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί. Θα πρέπει ωστόσο να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να τα αποδοκιμάζουμε εν τοις πράγμασι και καλώ τους πολίτες να τα καταγγέλλουν, όταν τα αντιληφθούν, στο Υπουργείο Υγείας.

 

Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι το περιστατικό δεν αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία -για να μην πω στην ολότητα- των γιατρών μας, οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και στέκονται δίπλα στον πολίτη. Αυτούς τους ανθρώπους εγώ τους εμπιστεύομαι. Αντιθέτως, όποιος μεμονωμένα ή σποραδικά πάει να κάνει το φακελάκι καθεστώς, θα μας βρει απέναντί του, χωρίς καμία επιείκεια».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *