Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του 66χρονου καρδιοπαθή

xeirourgeio_7Τρία εμφράγματα του μυοκαρδίου είχε υποστεί ο 67χρονος ασθενής που κατέληξε την περασμένη Κυριακή, μία μέρα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον Ευαγγελισμό και ενώ είχε καταγγείλει τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου για χρηματισμό.

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Σουλτάνας Μαριανού, που πραγματοποίησαν σήμερα την νεκροτομή .

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης μιλώντας στο iefimerida, τόνισε ότι «κάθε ασθενής ο οποίος έχει αυτές τις βλάβες όταν χειρουργείται νωρίτερα, τόσο καλύτερα είναι για την εξέλιξη της υγείας του» ενώ σε ερώτησή μας εάν η καθυστέρηση των 18 ημερών μπορεί να στάθηκε μοιραία για τον 67χρονο επεσήμανε ότι «σε 10 ημέρες όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων θα είναι σε θέση να απαντήσουν με ακρίβεια».

Ο κ. Καρακούκης τόνισε επίσης ότι «για πρώτη φορά έγινε πλήρης φωτογράφιση του περιστατικού κατά την διάρκεια της νεκροτομής για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ως προς το πόρισμα» ενώ ερωτηθείς για τα ακριβή χρονικά διαστήματα που συνέβησαν αυτά τα εμφράγματα και εάν συμπίπτουν με το χρόνο που ο ασθενής ήταν στο νοσοκομείο περιμένοντας να υποβληθεί στην επέμβαση ο ιατροδικαστής υποστήριξε πως ήταν ολίγων ημερών τα δυο τελευταία.

Την ίδια ώρα εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

 

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για «φακελάκι». Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ’ επάγγελμα. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *