Έρευνα για απάτη γιατρού του ΙΚΑ με ακουστικά βαρηκοΐας

ακουστικαΥπόθεση απάτης από υπηρεσιακό γιατρό, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο του ΙΚΑ διερευνά σε επίπεδο προκαταρκτικής εξέτασης η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο 70χρονος γιατρός εξέδιδε γνωματεύσεις ασθενών, βεβαιώνοντας την αναγκαιότητα αγοράς συγκεκριμένου ακουστικού βαρηκοΐας. Στη συνέχεια, ο ίδιος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Υγειονομικής Επιτροπής του Οργανισμού, ως ελεγκτής ιατρός, «ελέγχοντας» την ορθότητα των δικών του γνωματεύσεων.

Από την επεξεργασία και ανάλυση μεγάλου αριθμού εγκεκριμένων περιπτώσεων από την Υγειονομική Επιτροπή όπου ο εμπλεκόμενος γιατρός γνωμάτευσε για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού είδους, προέκυψε ότι μεγάλος αριθμός ασθενών προμηθεύτηκαν το ακουστικό βαρηκοΐας από το ίδιο κατάστημα, κατόπιν υποδείξεως και παρέμβασης του εμπλεκόμενου ιατρού.

Επιπλέον, άλλοι ασθενείς προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο ακουστικό χωρίς να εξεταστούν από κανέναν ιατρό, απευθείας από το εν λόγω κατάστημα, το οποίο προέβη στις «απαραίτητες» ενέργειες προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις χορήγησης αποζημίωσης για αγορά των συγκεκριμένων ακουστικών, κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου ιατρού.

Επιπρόσθετα, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων δεν παρέστησαν ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής, αν και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες εγκριτικές αποφάσεις κατόπιν ιατρικών γνωματεύσεων του εμπλεκόμενου γιατρού.

Επίσης, κάποιοι από τους φερόμενους ως ασθενείς ουδέποτε εξετάστηκαν, δεν είχαν καμία σχετική πάθηση, ούτε και παρέλαβαν το συγκεκριμένο ιατρικό είδος, που φέρεται να αγόρασαν από το ίδιο κατάστημα.

Από τη δράση του συγκεκριμένου γιατρού προέκυψε ζημία χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ. Το ακριβές ύψος της θα καθοριστεί επακριβώς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει τον έλεγχο ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εγγράφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *