Καθημερινά παρατράγουδα

ΚαθημερινάARKADIA18-150x15017 οι κάτοικοι αυτής της πόλης τη διασχίζουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους. Και καθημερινά, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, γίνονται μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης που έχει σχέση με την αφισορύπανση, πολιτικών κυρίως κομμάτων παλαιότερα, και πολιτιστικών εκδηλώσεων σήμερα. Σε κάποια σημεία της πόλης, δεν λέμε, η κατάσταση είναι σχεδόν ευχάριστη. Αλλά στα περισσότερα, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ: αφίσες εκατέρωθεν του δρόμου, «διακοσμούν» τους στύλους ηλεκτροφωτισμού ή άλλα σταθερά σημεία προβολής. Μας ενημερώνουν για τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες αλλά και για εκείνα που μέλλουν να συμβούν πολύ σύντομα. Το θέμα με την παράνομη αφισορύπανση είναι ένα ακόμα κραυγαλέο δείγμα της πλήρους άλωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους στρατούς των κομμάτων αλλά και των πολιτιστικών μπουλουκιών του καλοκαιριού. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, που όμως καταστρατηγείται διαρκώς καθώς δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την εφαρμογή του.

Σε αυτό το πλαίσιο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η αποφασιστικότητα, προ έτους, του Δήμου Θεσσαλονίκης να επιβάλλει πρόστιμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς προκειμένου να προβάλουν τις κεντρικές ομιλίες των αρχηγών τους, χρησιμοποίησαν κολόνες της ΔΕΗ για να αναρτήσουν το διαφημιστικό υλικό. «Η ανάρτηση αφισών και αεροπανό εκτός από παράνομη είναι και ποινικό αδίκημα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιβάλει πρόστιμα σε όποιον παρανομεί. Το ίδιο θα πράξουμε και στην περίπτωση των πολιτικών κομμάτων που δεν σεβάστηκαν τη νομοθεσία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο εκεί αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Και το έπραξε.

 

Ευελπιστούμε τούτο να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και να δούμε το ίδιο να εφαρμόζεται και στην πόλη μας. Όπως γίνεται και σε άλλες πόλεις, αν και σε μερικές «κόβονται» πρόστιμα, αλλά το θέμα κολλά στην επικύρωσή τους από τους αρμόδιους του δήμου. Που, φυσικά, τις περισσότερες φορές, δεν τα επικυρώνουν.

 

Εξ ου και δυο ερωτήματα που μοιάζουν αυτονόητα: γιατί χρειάζεται ο δήμαρχος να επιβεβαιώσει αδικήματα που είναι αυταπόδεικτα εκ του νόμου; Και το πιο εύκολο από όλα: γιατί τα συνεργεία του δήμου δεν κατεβάζουν αμέσως τις παράνομες αφίσες;

 

 

 

 

 

 

 

«Κρόνιον Πέρασμα»

 

Διάφοροι φορείς της περιοχής Καρυών Λακωνίας προκηρύσσουν τον αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ. στον Πάρνωνα με το όνομα «Κρόνιον Πέρασμα Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 από ώρα 10.00π.μ., με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ. Πέτρο, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ. Πέτρο. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

 

Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα γίνει στις 5 Σεπτέμβρη 2014 στην πλ. Πετρινού, το Τοπικό Συμβούλιο Αρκαδίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας διοργανώνει βραδιές θερινού σινεμά. Ξεκινά τις προβολές τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στην πλ. Μπασιάκου, με την ταινία “American History X” (Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας). Η ταινία του Tony Kaye,με τον Edward Norton αποτελεί δυναμική καταγγελία των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού και των δολοφονικών ναζιστικών συμμοριών, μέσα απ΄την ιστορία μίας οικογένειας. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Ανασφάλιστοι ΟΑΕΕ

 

Σε ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Το κοινωνικό πρόβλημα των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ» που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, έγινε γνωστή η δραματική κατάσταση 60 και πλέον επαγγελματιών της Αρκαδίας που προτίθενται να προσφύγουν στο δικαστήριο, καθότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ ενώ έχουν υποστεί και διακοπή των παροχών υγείας. Και δεν είναι οι μόνοι. Όπως ανακοινώθηκε 300.000 ανασφάλιστοι επαγγελματίες πανελλαδικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Βέβαια, δεν λείπουν οι διαβεβαιώσεις ότι το ζήτημα θα λυθεί από το Υπουργείο γι αυτό και όλοι βρίσκονται εν αναμονή.

 

Καταγγελία κυνηγών

 

Από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου η καταγγελία για «την απαράδεκτη αναφορά στους κυνηγούς του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου, την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κατά την οποία χαρακτήρισε του Έλληνες κυνηγούς ως «κατά συρροή δολοφόνους». Η Κυνηγετική Ομοσπονδία , λοιπόν, προτίθεται να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα τόσο κατά του τηλεοπτικού σταθμού όσο και κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου τόσο για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και ότι άλλο προβλέπει ο Νόμος για την προσβολή των 200.000 κυνηγών και των οικογενειών τους που ασκούν την νόμιμη δραστηριότητα της θήρας.

 

Οι … αθεόφοβοι

 

Κραυγαλέα απόδειξη της θεωρίας πως σήμερα όλα έχουν την τιμή τους, είναι η σημερινή αποκάλυψη του dogma.gr που αν μη τι άλλο σοκάρει. Ανάμεσα στα προς πώληση αντικείμενα στον διαδικτυακό κολοσσό Ebay πωλείται και τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης.

 

Σύμφωνα με την πωλήτρια η οποία δηλώνει ως έδρα της την Ελλάδα, η λειψανοθήκη η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση, χρονολογείται στον 18ο – 19ο αιώνα και είναι ξύλινη με ασημένια μέρη.

Η ίδια η πωλήτρια υποστηρίζει πως το λείψανο που βρίσκεται στη λειψανοθήκη είναι αυθεντικό, ανήκει στην Αγία Αικατερίνη και αγοράστηκε από δυο μοναχούς που ήταν αδέρφια κατά την διάρκεια ταξιδιού τους στους Αγίους Τόπους. Η δημοπρασία στο Ebay για το λείψανο της Αγίας Αικατερίνης μέχρι στιγμής έχει μόλις τρία χτυπήματα. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 350 δολάρια Η.Π.Α. Ακολούθησε μια προσφορά στην ίδια τιμή, μια άλλη για 360 και η τελευταία προσφορά ήταν στις 6 Ιουλίου στα 365 δολάρια δηλαδή περίπου 268ευρώ!

 

Ανασύνταξη

 

Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση αποτελεί παρελθόν για τη Μαντινειακή Συμπολιτεία η οποία ανασυγκροτείται με σκοπό να συνεχίσει την πενταετή παρουσία της στο Δήμο της Τρίπολης και στα κινήματα της πόλης. Προς τούτο την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη ολομέλεια της παράταξης, κατά την οποία έγινε ένας γενικότερος απολογισμός της δράσης και της παρουσίας της στο διάστημα των προηγούμενων εκλογών και αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων εργασίας, προκειμένου η παράταξη να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα προβλήματα του τόπου και τους ανθρώπους της. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι ουσιαστικής παρέμβασης στα προβλήματα του Δήμου και αναζητήθηκαν νέοι δρόμοι προκειμένου να ασκηθεί ουσιαστική αντιπολίτευση, αλλά και τρόποι πραγμάτωσης των βασικότερων σημείων του προεκλογικού προγράμματος και θέσεων της παράταξης.

 

Χαμογελάτε

– Καλησπέρα σας, η γραμμή υποστήριξης των αλκοολικών;

-Ναι….

-Μπορείτε να μου πείτε πως φτιάχνεται το Μοχίτο;

 

Γιάν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *