2ο Συνέδριο με θέμα «ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΕΔΙΑ» 9-11 Οκτωβρίου 2014 Θεσσαλονίκη

a_anakoinosi.inddΤο 2° Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΕΔΙΑ» με Πανελλήνια και Διεθνή Συμμετοχή, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Βελτιστοποίησης της Θεραπείας των Νευρολογικών Ασθενειών (ΕΛ.Ε.ΒΕ.ΘΕ.Ν.Α.). Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2014 στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου «THE MET HOTEL» στη Θεσσαλονίκη.

ΚΛΙΚ στην εικόνα

Το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί, όπως και το προηγούμενο, να αποτυπώσει την πρόοδο που συντελέσθηκε, που πραγματοποιείται και υπάρχει δικαιολογημένη αισιοδοξία ότι θα επιτελεσθεί στο μέλλον στον τομέα της Νευρολογίας και των συναφών πεδίων θα συμπεριλάβει και θέματα τα οποία δεν πρόλαβαν (παρά την μεγάλη ιατρική τους σημασία, όπως π.χ. οι λειτουργικές νευρολογικές διαταραχές, ο αυτισμός, τα ψυχοσύνδρομα, οι μεταΒολικές νευροπάθειες) να αναπτυχτούν στο προηγούμενο πρώτο-αρχικό Συνέδριο.

Στους στόχους του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο σχεδιασμός ανάπτυξης κατάλληλων στρατηγικών, που είναι απαραίτητες, ώστε να βελτιωθούν οι διαγνωστικές, οι διαφοροδιαγνωστικές και οι θεραπευτικές δυνατότητες καθώς και η αξιοποίηση των δεδομένων της γενετικής τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία των νευρολογικών παθήσεων. Η απόκτηση των δεδομένων αυτών είναι συχνά ιδιαίτερα δαπανηρή και επομένως προβληματική κατά την περίοδο της έντονης οικονομική κρίσης που βιώνουμε.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους, δίνοντας έμφαση στις επίμαχες πτυχές, ώστε να διευκρινισθούν τα σημεία εκείνα που προκαλούν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων γΓ αυτό η ΕΛ.Ε.ΒΕ.ΘΕ.Ν.Α. καλεί όλους τους Νευρολόγους και τους Ιατρούς των συναφών πεδίων Πανελλήνια, να συμμετάσχουν και να συμβάλουν με τις απόψεις τους στην πληρέστερη διασαφήνιση τους.

Με φιλικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Νικόλαος Δ. Βλαϊκίδης Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας

Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΕΒΕΘΕΝΑ                  κλικ εδω

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *