Μπίζνες με τα φάρμακα καρκινοπαθών

νταλικαΣτα ίχνη μεγάλου κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους φέρονται να βρίσκονται οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 4 Ιουλίου, όταν κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, διενήργησαν έρευνες για παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε δύο μεταφορικές εταιρείες. Μία στη Βάρη και μία στον Ασπρόπυργο η οποία παρείχε και υπηρεσίες αποθήκευσης αγαθών.

Στην υπόθεση φέρεται επίσης να εμπλέκεται πασίγνωστη ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τα Σκόπια, η οποία παρήγαγε τα εν λόγω φάρμακα (για θεραπεία συγκεκριμένων μορφών καρκίνου κ.α.), ορισμένα εκ των οποίων κοστίζουν ακόμη και 3.000-4.000 ευρώ έκαστο (!). Ο ρόλος στην υπόθεση ελέγχεται…

Οι χρυσές μπίζνες και η παράνομη διακίνηση στο εξωτερικό

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο zougla.gr ότι εδώ και καιρό υπήρχε η πληροφορία ότι επί δύο χρόνια διακινούνται φάρμακα παράνομα μέσω Ελλάδας σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Τα εν λόγω σκευάσματα που παρασκευάζονταν στη γνωστή εταιρεία με έδρα τα Σκόπια, διακινούνταν μέσω των προαναφερόμενων μεταφορικών εταιρειών σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία.

Η δράση του κυκλώματος χαρακτηρίζεται άκρως «επαγγελματική» καθώς οι ενέργειες των μελών της σπείρας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί.

Αμέσως μετά τη μεταφορά τους, τα φαρμακευτικά σκευάσματα διανέμονταν σε ιατρεία, ιδιωτικές κλινικές και φαρμακαποθήκες της Ιταλίας και άλλων χωρών σε πολύ χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να αποκομίζουν τεράστια κέρδη, καθώς οι ασθενείς τα προμηθεύονταν στην… κανονική τους τιμή.

«Έχουμε επαφή με τους Ιταλούς συναδέλφους μας για να δούμε πού πήγαιναν τα φάρμακα. Έχουμε φτάσει μέχρι το σημείο προορισμού. Το πιθανότερο είναι ότι τα φάρμακα κατέληγαν σε ιδιώτικές κλινικές και φαρμακαποθήκες της Ιταλίας. Ερευνάται η συμμετοχή της φαρμακευτικής εταιρείας στα Σκόπια», τόνισαν.

Το προανακριτικό υλικό μαζί με την έκθεση του ΕΟΦ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παράλληλα ο ΕΟΦ θα επιβάλει ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr/greece/article/mpiznes-me-ta-farmaka-karkinopa8on

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *