Μπορούν να βοηθήσουν

ARKADIA18-150x15017Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια ενσωματώνουν στη φιλοσοφία και πρακτική τους την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με δράσεις ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτες, που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την προστασία του περιβάλλοντος, τον αθλητισμό ενώ φτάνουν μέχρι τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Μέσω αυτών στην πραγματικότητα επιστρέφουν οι επιχειρήσεις κατά μία έννοια μέρος των κερδών τους στην κοινωνία, δείχνοντας με τον τρόπο τους πως μια επιχείρηση μπορεί να έχει και κοινωνικό πρόσωπο. Έτσι, σε τελική ανάλυση και ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεται κάθε εταιρεία την ΕΚΕ, στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι δράσεις αυτές τονώνουν τις τοπικές κοινωνίες και κατ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο. Ιδιαίτερα στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία όπου η κρίση έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να αναθεωρηθούν τα επιχειρηματικά μοντέλα και να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και η στρατηγική των εταιρειών κάνοντας πιο ουσιαστική την προσφορά τους.

Στο πνεύμα αυτό θα μπορούσαν να κινηθούν και αρκετές επιχειρήσεις ιδιαίτερα κερδοφόρες στον τόπο μας, την Αρκαδία, επιλέγοντας στοχευμένα σημαντικές περιπτώσεις που μπορούν κάλλιστα να δραστηριοποιηθούν. Από το κοινωνικό παντοπωλείο ή το καλάθι του πτωχού αδελφού, ως την χρηματοδότηση εκδηλώσεων πολιτιστικών μας σωματείων, που σήμερα πένονται και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη, ή την οικονομική ενίσχυση εν εξελίξει έργων όπως η αγιογράφηση του Μητροπολιτικού ναού, ανασκαφικές δραστηριότητες στην περιοχή μας κλπ.

Πριν από κάποιους μήνες η Αlpha Bank, ολοκλήρωσε πρόγραμμα καθαρισμού μνημείων της Αθήνας από γκράφιτι και άλλες καταστροφές που είχαν προσκληθεί στα μνημεία αυτά. Και είχαμε παρακινήσει τότε το εδώ υποκατάστημα για ανάλογη δραστηριότητα σε μνημεία της πόλης που είναι μαυρισμένα από την πολυκαιρία ή την καταστροφική επίδραση του μαρκαδόρου. Δεν εισακουστήκαμε, παρόλο που η εν λόγω τράπεζα, όπως και οι υπόλοιπες είναι από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις της περιοχής μας, ενώ η κοινωνική τους παρουσία είναι μηδαμινή στα καθ ημάς.. Επανερχόμαστε σήμερα με την προτροπή για επαναξιολόγηση της αδράνειάς τους… Η κοινωνία αναγνωρίζει δράσεις που αφήνουν το αποτύπωμά τους, αναγνωρίζει τη θετική παρέμβαση ενός προγράμματος και τις προεκτάσεις του στην υποστήριξη της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και ανταμείβει ανάλογα τους ανοιχτοχέρηδες.

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Μετά και την τελική ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Τρίπολης το τελικό σχήμα του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Τρίπολης θα έχει ως εξής:

Για την παράταξη «Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά» του Δημήτρη Παυλή:

Βόσνος, Κακλαμάνος, Κάμαρης, Τυροβολάς, Καραλής, Μπρακουμάτσου, Τσούκας, Τότσης, Παπαδημητρίου, Δάλκου, Κώτσινας, Παπαχρόνης, Βρέντας, Παρασκευόπουλος, Παπούλιας, Αληγέωργα , Δημόπουλος, Αδαμόπουλος, Γεωργανόπουλος, Σταματόπουλος, Σταμάτης, Καλδής, Μπένος και Σωτηρόπουλος.

Για την παράταξη «ΝΕΑ Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη: Σμυρνιώτης, Κοσκινάς, Ταλούμης, Ζαμπαθά, Μπισιούλης, Γκόφης, Εικοσιδέκα, Αυδής.

Για την παράταξη «Τρίπολη Αύριο» του Κώστα Τζιούμη: Τζιούμης, Κούρος, Αλεξάκης και Φαχούρι Ιμπραχήμ.

Για την παράταξη «Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα» του Νίκου Τσιαμούλου: Τσιαμούλος, Παρασκευάς Νίκου

Για την παράταξη “Μαντινειακή Συμπολιτεία” της Αντωνίας Γιαννούλη: Γιαννούλη, Λάζαρης.

Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ο Δημήτρης Νικολάου.

Η Δημοτική Κοινότητα

Επίσης, μετά την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης για τη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης ο συνδυασμός «Τρίπολη– Πρωτεύουσα του Μοριά» του Δημήτρη Παυλή λαμβάνει 7 έδρες, ο συνδυασμός «Νέα Τρίπολη» του Γιάννη Σμυρνιώτη λαμβάνει 2 έδρες, ο συνδυασμός «Τρίπολη Αύριο» του Κώστα Τζιούμη λαμβάνει 1 έδρα και ο συνδυασμός «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» του Νίκου Τσιαμούλου λαμβάνει 1 έδρα.

Κατόπιν αυτού, εκλέγονται: Από το συνδυασμό «Τρίπολη – Πρεωτεύουσα του Μοριά» οι: Θεοδωρακόπουλος Γεώργιος, Παπούλιας Φώτιος, Σκορπίδας Παναγιώτης, Κουτσιουμπης Γεώργιος, Φατούρος Χαράλαμπος, Νάτσης Βασίλειος και Μπαρμπέρης Γεώργιος.

Από το συνδυασμό «Νέα Τρίπολη» οι: Κοσκινάς Παναγιώτης και Ζορμπαλάς Σταύρος.

Από το συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» ο Χατζόπουλος Χρήστος

Και από το συνδυασμό «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» ο Αρτόπουλος Τρύφων.

Καντίνα για Αρκαδικό Χωριό

Έστω και καθυστερημένα αναζητείται χώρος, μέσω δημοπρασίας, για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (οικοπέδου) εκτάσεως 1.085,35 τ.μ. στο Αρκαδικό Χωριό της Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα για την εγκατάσταση και λειτουργία τροχήλατης καντίνας. H τιμή εκκίνησης (μίσθωμα) για ολόκληρη τη μισθωτική περίοδο (τρία έτη) καθορίζεται στο ποσό των 900,00 €, (ετήσιο μίσθωμα 300,00 € Χ τρία έτη = 900,00 €). Η δημοπρασία θα γίνει στα γραφεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Οικονομική Υπηρεσία) στις 15 Ιουλίου 2014, ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας.

Επιμελητήρια προς Σταϊκούρα

Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) ζητούν διευκρινήσεις σχετικά με την πρώτη δόση του 2013, καθότι δεν υπήρξε η σχετική διόρθωση της απόφασης, προκειμένου να περιλαμβάνει ολόκληρο το έτος 2013. Συνεπώς, η αναστολή καταβολής των χρεολυσίων των οφειλομένων δόσεων ξεκινά από τις 31/12/2013, δηλαδή δεν περιλαμβάνει την πρώτη δόση του έτους 2013 που έληγε την 30/6/2013. Γι αυτό και παρακαλούν όπως εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα άμεσης τροποποίησης της απόφασης στο σημείο αυτό, προκειμένου να συμπεριλάβει και τις δύο δόσεις του έτους 2013.

Θέρισμα – αλώνισμα

Θύμησες από τα παλιά σήμερα το πρωί στην Ορεινή Μελιγού όπου αναβίωσαν με πειστικό τρόπο οι επίπονες εργασίες του θερίσματος και του αλωνίσματος από ανθρώπους που τα έζησαν στην παιδική και νεαρή ηλικία τους. Ο σύλλογος φίλων Ορεινής Μελιγούς είχε μια εξαίσια ιδέα την οποία υλοποίησε με επιτυχία παρά τις μικρές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Είμαστε σίγουροι πως η ιδέα αυτή θα ριζώσει και θα διαδοθεί σε περισσότερο κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θέρισμα, την κατασκευή δεματικών, τη δεματοποίηση των σταχιών και τη μεταφορά τους στο αλώνι. Εκεί και μετά από μικρή καθυστέρηση εξαιτίας του ότι το ένα άλογο και οι δύο φοράδες που υπήρχαν στη διάθεσή μας, μας βγήκαν λίγο ατίθασα, ξεκίνησε το αλώνισμα το οποίο διήρκεσε αρκετή ώρα. Στο τέλος έγινε το λίχνισμα για να πάρουμε τελικά τον καρπό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην Πλατάνα όπου ο Σύλλογος κέρασε μεζέδες και κρασί από το καφενείο “Η βρύση”. Πηγή: meligiotaki.gr

Καταγγέλλουν

Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης με δελτίο τύπου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Η πολιτική επιστράτευση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ (μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό, τους ναυτεργάτες και τους καθηγητές), αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής της.

Γι αυτό και καλεί τους εργαζόμενους, κάθε κοινωνικό φορέα να αποκρούσουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ.

Χαμογελάτε

Ορίστε, φαγωθήκατε να κάνουμε την Επανάσταση του 1821. Τι καταλάβατε; Τώρα χρειαζόμαστε υπότιτλους στα τουρκικά σήριαλ…

Γιάν. Παπαμήτρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *