ΠΕΙΚ: Συνεχίζεται η επίσχεση

πεικ Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), που βρίσκεται στην 6η ημέρα της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σε καμία καταγγελία σύμβασης Ιδιωτικής Κλινικής δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής ο ΕΟΠΥΥ, παρότι είχε προειδοποιήσει σχετικά όποιες κλινικές προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Πάντως, σύμφωνα με την ΠΕΙΚ, που πραγματοποιεί σήμερα Γενική Συνέλευση, η συμμετοχή στην κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς σε ιδιωτικές κλινικές σε όλη τη χώρα έχουν σταματήσει να προσφέρουν επί πιστώσει νοσηλεία σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις Ιδιωτικές Κλινικές, τα οποία έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα ρευστότητας, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή του CLAW BACK (άρνηση πληρωμής του 45% των δεδουλευμένων υπηρεσιών για το 2013) και την απόφαση της Κυβέρνησης να υποχρεώσει για το 2014 τις Κλινικές σε παροχή υπηρεσιών με πληρωμή από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μόνο του 50%, οδήγησαν σε πρωτοφανή συσπείρωση τις επιχειρήσεις του κλάδου στον κοινό αγώνα της επιβίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Κατά τους Κλινικάρχες λύση είναι η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, η αποπληρωμή των οφειλών και η αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό των Ιδιωτικών Κλινικών μετά την εξάντληση του προϋπολογισμού έως το τέλος της χρονιάς.

 http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-hospitals/item/3329-peik-synexizetai-i-episxesi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *