Εκδικάστηκαν με επιτυχία κι άλλες υποθέσεις των νοσοκομειακών ιατρών των πρώην ΙΚΑ

ΙΣΑsmallΕκδικάστηκαν με επιτυχία κι άλλες υποθέσεις των νοσοκομειακών ιατρών των πρώην ΙΚΑ

Με επιτυχία εκδικάστηκαν και σήμερα κι άλλες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των νοσοκομειακών ιατρών των πρώην ΙΚΑ στις οποίες κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης και ο ΙΣΑ άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτούντων γιατρών μελών μας. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι οι Ιατροί των πρώην ΙΚΑ αμείβονται βάσει του ενιαίου μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι του ειδικό μισθολογίου, δεν συμμετέχουν στα απογευματινά ιατρεία, καθώς επίσης δεν έχουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ενώ τίθεται ταυτόχρονα και ο κίνδυνος να μην ενταχθούν τελικά στο ΕΣΥ ύστερα από την αξιολόγηση τους. Εύλογη λοιπόν είναι η θέση του ΙΣΑ ότι θα πρέπει να διατηρήσουν τα ιατρεία τους έως ότου αξιολογηθούν και μετά την αξιολόγηση να ομογενοποιηθούν με τους ιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Μετά το πέρας της δίκης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνομίλησε για τα ζητήματα των δεδουλευμένων εφημεριών με τους νομικούς συμβούλους των Νοσοκομείων, στους οποίους επεσήμανε οτι αν και θα έπρεπε να καταβάλλονται άμεσα τα ποσά αυτά αναγκαζόμαστε να προβαίνουμε σε δικασικές διεκδικήσεις για τα αυτονόητα πληρώντας υψηλά δικαστικά έξοδα.

 

Επαναλαμβάνουμε τη πάγια θέση του ΙΣΑ, σύμφωνα με την οποία η διασφάλιση ενός αρραγούς και κοινού ιατρικού μετώπου χωρίς ιατρούς πολλών ταχυτήτων και διασπαστικών κινήσεων θα είναι προς όφελος όλου του ιατρικού κλάδου. Διχαστικές παρεμβάσεις μονάχα δυσμενείς συνέπειες θα επιφέρουν για όλες τις κατηγορίες των ιατρών. Ως εκ τούτου η ομογενοποίηση όλων των νοσοκομειακών είναι αναγκαία και θα σηματοδοτήσει τόσο την διασφάλιση των όρων εργασίας τους αλλά και την αύξηση του μισθολογίου των ιατρών του ΕΣΥ. Τα προβλήματα για τους νοσοκομειακούς ιατρούς είναι πολλά καθότι καθημερινά εργάζονται σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες λόγω μεγάλων ελλείψεων και με ήδη μειωμένους μισθούς. Δεν θα πρέπει δε να αγνοούμε το γεγονός οτι ήδη οφείλονται πολλές δεδουλευμένες εφημερίες οι οποίες πρέπει να καταβληθούν στους νοσοκομειακούς και ειδικευόμενους ιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα όλων των μελών του, ελευθεροεπαγγελματιών, νέων ιατρών, νοσοκομειακών και ειδικευομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                      ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *