Χωρίς Αξονικό Τομογράφο το «Μεταξά»

metajaΣτο νοσοκομείο Μεταξά, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των καρκινοπαθών μεγάλου μέρους της Αττικής, της Νοτίου Ελλάδας και των Νησιών, ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί.

 

Το θέμα φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία αναφέρει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δίνουν εξιτήριο στους ασθενείς για να κάνουν τις απαραίτητες αξονικές τομογραφίες σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

 

Το κείμενο της ερώτησης:

 

«Στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της χώρας, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των καρκινοπαθών μεγάλου μέρους της Αττικής, της Νοτίου Ελλάδας και των Νησιών, ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί επηρεάζοντας αρνητικά την ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση (χειρουργεία, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, νοσηλεία) των ασθενών.

 

Οι γιατροί του νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσλειτουργία δίνουν εξιτήριο στους ασθενείς για να κάνουν τις απαραίτητες αξονικές τομογραφίες σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

 

Επειδή η δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, χρόνια πάσχοντα, είναι στην ευθύνη της πολιτείας,

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 

• Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου άμεσα να επαναλειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Μεταξά, ώστε να πάρει τέλος η ταλαιπωρία των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού»

Pireas2day

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *