Γερμανική βοήθεια στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού

ελληνικοΜια νοητή γραμμή αλληλεγγύης ενώνει το Αμβούργο στη Γερμανία με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στην Αθήνα, χάρη στις προσπάθειες της ομογενούς Καλλιόπης Μπραντστέτερ, το έργο της οποίας ενισχύουν Γερμανοί απλοί πολίτες, αλλά και εταιρίες.

 

«Οι περισσότεροι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πολύ μικρό ποσοστό είναι αυτοί που έχουν άλλη γνώμη», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Μπρανστέτερ, ψυχή του Συλλόγου Φίλων για την Ενίσχυση του Ελληνικού (Förder-und Freundeskreis Elliniko) , που έχει έδρα το Αμβούργο, ενώ τα περισσότερα μέλη του είναι Γερμανοί.

 

Γερμανός δικηγόρος και η παιδοψυχολόγος σύζυγος του του προσέφεραν 50.000 ευρώ για την ενίσχυση του Συλλόγου, θέλοντας να δώσουν κάτι πίσω στην Ελλάδα για τα όσα τους έχει προσφέρει στη διάρκεια των 35 χρόνων που την επισκέπτονται.

 

Εταιρίες χορήγησαν με μεγάλες εκπτώσεις υπερηχοκαρδιογράφους, ενώ σε δύο περιπτώσεις άγνωστοι επικοινώνησαν με δική τους πρωτοβουλία με την κ. Μπραντστέτερ και της πρόσφεραν 1.000 ευρώ ο καθένας τα οποία συγκέντρωσαν κατά το πάρτι των γενεθλίων τους, ζητώντας από τους φίλους τους να προσφέρουν χρήματα, αντί για δώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *