Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α. Δήλωση Μπιλιράκη σχετικά με την κοινή δήλωση Παγώνη-Βαρνάβα για τις αθλιότητες Μαρουδιά

enimaa-enosi-iatron-esy-mi-apokleistikis-apascholisis-deltio-typou-160ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α.

(ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)

Αγαπητοί συνάδελφοι, Πρόεδροι ΕΙΝΑΠ ΟΕΝΓΕ

Έλαβα την καταγγελτική, κατά Μαρουδιά, επιστολή σας, όπως είχα λάβει και την δική του.

Είναι, μπορώ να πώ, δικαίωμα όλων όσων υπηρετούν στο ΕΣΥ, να αλληλοκατηγορούνται, αλλά βγαίνει προς την Ελληνική κοινωνία κακή εικόνα για τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς.

Σχετικά τώρα με εμάς που υπηρετούσαμε 20 χρόνια στα Νοσοκομεία ΙΚΑ και από το 2011 ενταχθήκαμε σε προσωποπαγείς θέσεις στο ΕΣΥ, σας ερωτώ:

Γιατί να καταργηθούν οι θέσεις μας και κλείσουμε τα ιατρεία μας, που έχουμε νόμιμα και τόσο μας κόστισαν και να γίνουμε γιατροί β΄κατηγορίας στο ΕΣΥ, αφού ούτε 2η σύνταξη ή εφάπαξ μπορούμε να διεκδικήσουμε όπως οι όσοι υπηρετούν στο ΕΣΥ από παλιά, ούτε βαθμούς και προυπηρεσία ΕΣΥ θα αποκτήσουμε στα 55 και 60 μας, αλλά ούτε και θα πάρουμε αναδρομικά την τεράστια διαφορά των μισθών της τελευταίας 20 ετίας, όταν το ΙΚΑ έδινε 1000 – 1200 ευρώ το μήνα και το ΕΣΥ τα τριπλάσια?

Στο ΕΣΥ υπάρχουν απογευματινά ιατρεία, αλλά είναι γνωστό ότι δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου έχουν και άλλοι γιατροί Δημόσιων Νοσοκομείων, όπως οι Στρατιωτικοί, Πανεπιστημιακοί , επιστημονικοί συνεργάτες, Πανεπιστημιακοί υπότροφοι, ιατροί ΚΕΕΛΠΝΟ και από φέτος και οι αμειβόμενοι με μπλόκ ιατροί που θα προσλαμβάνουν τα Νοσοκομεία βάσει του 4261/2014.

Εδώ και μήνες συρόμεθα στα Δικαστήρια και προσπαθούμε με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα να αποτρέψουμε στην ηλικία αυτή, τη βίαιη ανατροπή της ζωής μας και να διατηρήσουμε την προσωποπαγή πλήρη αλλά μη αποκλειστική μας απασχόληση.

Ελάτε, εσείς οι συνάδελφοί μας Νοσοκομειακοί γιατροί σε ένα Δικαστήριο να πείτε την αλήθεια, καλέστε μας να πούμε στους Υπουργούς ότι έχουν συσταθεί οι θέσεις και μπορούμε να τις καταλάβουμε, χωρίς κανένα κόστος για το Δημόσιο, ενω σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κανείς από εμάς.

Μετά ας καθήσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε για το καλό της Υγείας και τις τις όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν.

Αθήνα 29 Ιουνίου 2014

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ, Πρόεδρος ΕΝΙΜΑΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *