Οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις σίγουρα βλάπτουν

ARKADIA18-150x15017Η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης οδηγείται σταδιακά και αποκλειστικά στο ποιος είναι περισσότερο φιλολαϊκός. Εξ ου και η μάχη των παραθύρων και των ανακοινώσεων που καλά κρατεί. Βέβαια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, αν η μάχη αυτή συνεχίσει να ασκείται στο ίδιο μοτίβο του λαϊκισμού, τελικά θα κερδίσει ο πραγματικός και αυθεντικός λαϊκιστής. Αυτό προφανώς γνωρίζουν οι κυβερνώντες, γι αυτό και παλεύουν να βρουν τη σωστή «δοσολογία» με το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο πρωθυπουργός όμως και οι λίγοι αποφασισμένοι υπουργοί που κράτησαν τη χώρα όρθια για δύο χρόνια, πρέπει να προσέξουν. Αν αρχίσει τώρα το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και η παροχολογία, αυτά τα δύο χρόνια θα πάνε χαμένα. Έχουμε κάθε δικαίωμα ως χώρα να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε αλλαγές στη συνταγή της τρόικας, εκεί όπου απέτυχε. Η μείωση των φόρων, η εκλογίκευση του φορολογικού καθεστώτος, η στήριξη των πραγματικά αδύναμων είναι σημαντικοί εθνικοί στόχοι. Όλα αυτά όμως στη βάση ενός ρεαλιστικού σχεδίου με σαφή προσανατολισμό και όχι κάτω από την πίεση του λαϊκισμού που ο αντίπαλος προσπαθεί να επιβάλλει πάση θυσία.

Ο διαγκωνισμός στην αξιωματική αντιπολίτευση για την επικράτηση της μιας ή της άλλης «πλατφόρμας» αριστερότερα ή ολίγον πιο αριστερά, μέσα από ακραίες τοποθετήσεις και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις δεν μπορεί να επηρεάζει την κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν μπορεί δεν κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να πιστεύουν ότι το μέλλον τους – σε επίπεδο συνεργασιών ή στην προοπτική αυτοδυναμίας- είναι αριστερότερά τους και τους περιμένει να σμίξουν για να οδηγήσουν τη χώρα και τον λαό σε αταξικούς παραδείσους και σοσιαλιστικά μεγαλεία, να επηρεάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μπορεί ο δύσμοιρος πολίτης που έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια και κάπου έχει αρχίσει να ελπίζει ότι είναι κοντά η ώρα που θα μπούμε σε άλλους δρόμους, να εξαπατάται με τέτοιες υποσχέσεις. Γιατί, βλέπετε, ωραία και καλά είναι τα μεγάλα λόγια και ίσως να δείχνει και εξυπνάδα να πουλάς τρέλα, αλλά δείτε οι Κύπριοι πώς έπαθαν κι πώς εν τέλει έμαθαν. Κι εκείνο που έμαθαν και το ξέρουν καλά είναι πως ή αντιμετωπίζεις σοβαρά και ρεαλιστικά ένα πρόβλημα ή αποδέχεσαι πως θα ζήσεις με αυτό για σαράντα ή ποιος ξέρει πόσα ακόμη χρόνια.

Μια παράλειψη

Για πέντε βασικούς διεκδικητές της δημαρχίας κάναμε λόγο σε προ ημερών κύριο άρθρο της εφημερίδας μας, οι οποίοι και έδωσαν δείγματα πολιτικής ευπρέπειας με τον προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγαν. Αναφέραμε, μάλιστα, και τα ονόματά τους. Από αμέλεια παραλείψαμε τον Κώστα Τζιούμη, ένα μυαλό είναι αυτό, τι να σου κάνει. Αν επανερχόμαστε σήμερα για να συμπληρώσουμε το άρθρο εκείνο, δεν είναι γιατί τούτο επιβάλλει η λεγόμενη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά η ηθική υποχρέωση απέναντι σε έναν καλό φίλο και σοβαρό και υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο, που κοσμεί την τοπική αυτοδιοίκηση, όλα αυτά τα χρόνια που την υπηρετεί ενεργά και από θέσεις ευθύνης.

 

Διαγωνισμός ρομποτικής

 

Ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου, θα διεξαχθεί στην Τρίπολη την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 18:00 μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ Τρίπολης. Οι μαθητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα διαγωνιστούν με ρομπότ που έχουν κατασκευάσει και θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή. Η διοργάνωση διεξάγεται ενόψει του Εθνικού Διαγωνισμού που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO HELLAS, υποστηρίζεται από επιστημονικές οργανώσεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δύο νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται φέτος στη Μόσχα. Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής θα γίνει την επομένη μέρα, 28 Ιουνίου, στο Γήπεδο του Περιστερίου στην Αθήνα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Εργαστήρια στο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, με το κλείσιμο των σχολείων καλωσορίζει τους μικρούς φίλους του στα θερινά εργαστήρια για να τους απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (κυρίως 8 – 12 ετών) και θα πραγματοποιηθούν σε δύο περιόδους.Στο πρώτο εργαστήρι, που θα γίνει στις 9, 10 και 11/7, τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν καραβάκια με ανακυκλωμένο χαρτί και παλιά υφάσματα, θα υφάνουν πολύχρωμα κιλίμια από παλιά t-shirts, θα σχεδιάσουν με άμμο, κοχύλια κι άλλα φυσικά υλικά, θα μελετήσουν έντομα, σκαθάρια και σαύρες και, τέλος θα δημιουργήσουν με πηλό, κοχύλια, βότσαλα, πολύχρωμες καρφίτσες, φανταστικές μορφές εντόμων. Όσοι παρακολουθήσουν το δεύτερο εργαστήρι, που έχει προγραμματιστεί για τις 18, 20, 21 και 22/8, θα μάθουν να κατασκευάζουν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ θα γνωρίσουν τον κόσμο μεγάλων συνθετών μέσα από πρωτότυπα μουσικά παιχνίδια.

 

Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Πολιτική

 

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική.

 

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί: Στην ανάλυση των κεντρικών ζητημάτων/εννοιών που αφορούν την κατανόηση/κριτική επισκόπηση της σύγχρονης προβληματικής στα πεδία της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Κοινωνικής Πολιτικής. Στην εμβάθυνση αιτίων/επιπτώσεων της κρίσης στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, υγείας και πρόνοιας και την ανάλυση των σύγχρονων κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Στην εξοικείωση με θεωρητικές/πρακτικές γνώσεις που προάγουν την προοπτική απασχόλησης σε εθνικούς φορείς κοινωνικής πολιτικής με ευρωπαϊκή διασύνδεση ή/και σε υπερεθνικούς φορείς κοινωνικής ρύθμισης. Στην αξιοποίηση μιας ισχυρής διεπιστημονικής ομάδας πανεπιστημιακών καθηγητών από την Ελλάδα και την Ευρώπη που παρέχει στο πρόγραμμα διεθνή αναγνωρισιμότητα και στους φοιτητές υψηλά ακαδημαϊκά εχέγγυα κ.ά.

 

Θα διδάξει μια διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων καθηγητών από Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, London School of Economics and Political Science, University of Bath, University of Pombeu Fabra Barcelona, University of Milan, University of Lausanne (IDHEAP) κλπ.).

 

Κίνδυνος αντιπαλότητας

 

Για τον κίνδυνο δημιουργίας κοινωνικής αντιπαλότητας μεταξύ δικαστικών, ενστόλων, καθαριστριών και άλλων κλάδων, προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέτζος . Μιλώντας στο Mega, ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε, πως κάτι τέτοιο “δεν το χρειάζεται ο τόπος”, προσθέτοντας πως οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι. “Θα μπούμε σε δύσκολη και επικίνδυνη εποχή”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακόμη, σημείωσε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά χωρίς τη δημιουργία πλούτου, η ικανοποίηση αυτών των αποφάσεων προκαλεί θέμα στην τήρηση του προγράμματος και του προϋπολογισμού.

 

Χαμογελάτε

 

– Τι σχολή έχεις τελειώσει;

 

– Μarketing

 

– Και με τι ασχολείσαι;

 

– construction manager of sοuvlaki (τυλιχτής πιτόγυρου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *