ΙΣΑ. Η νέα τροπολογία του Υπ. Υγείας για τους ανασφάλιστους θέτει την εφαρμογή της υπό προϋποθέσεις

ΙΣΑsmallΟ ΙΣΑ έλαβε γνώση της νέας τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, δυνάμει της οποίας παρέχεται φαρμακευτική κάλυψη σε ανασφάλιστους πολίτες μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Η νέα αυτή διάταξη είναι μεν προς θετική κατεύθυνση, πλην όμως μεταθέτει σε απροσδιόριστο μελλοντικό χρόνο την εφαρμογή της, καθώς προϋποθέτει την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τους σχετικούς όρους και την λειτουργία τους. Περαιτέρω καθίσταται σαφές ότι, η εκτίμηση ότι 340 εκατομμύρια ευρώ αρκούν για την κάλυψη φαρμακευτικής δαπάνης των ανασφάλιστων πολιτών δεν ευσταθεί, καθώς απαιτούνται 2 δις. ευρώ για την συνολική κάλυψη φαρμακευτικής δαπάνης. Ως εκ τούτου το ανωτέρω ποσό είναι υποπολλαπλάσιο του πραγματικού.

Ο ΙΣΑ είναι από τους πρώτους φορείς που μέσα από την λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής υπήρξε αρωγός σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας, χορηγώντας τόσο φαρμακευτική όσο και ιατρική περίθαλψη. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχουν συγκεντρωθεί και διανεμηθεί περίπου 900.000 φάρμακα.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, μέχρι το Κράτος να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τα αυτονόητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                         ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *