Ανθρωποι, στο Κρατικό της Νίκαιας!

νικαιαΑισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας αν και το ευχαριστώ μάλλον είναι λίγο.

Μέσα από την προσωπική μου περιπέτεια, αναδεικνύεται η ανθρωπιά αλλά και ο αγώνας κάποιων ανθρώπων που κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν την τύχη να ζουν καθημερινά με έναν άνθρωπο ΑΜΕΑ, άτομο με ειδικές ανάγκες το έχουν ονομάσει, άνθρωπο με ειδικές ικανότητες τον ονομάζω εγώ.

Ο αδελφός της γυναίκας μου, 55 χρονών έχει αυτισμό. Είναι από τις περιπτώσεις όμως που έχει μεγαλώσει μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αγάπη και ιδιαίτερη προσοχή.

Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και ζει σχεδόν φυσιολογικά όπως οι υπόλοιποι στην οικογένεια.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε πρόβλημα με τα δόντια του και περιπτώσεις σαν κι αυτές χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Κανένας από τους ιδιώτες γιατρούς δεν αναλάμβανε την ευθύνη λόγω της ιδιαίτερης αυτής κατάστασης. Η δικαιολογία, πως ένα τέτοιο παιδί δεν θα συνεργαζόταν!

Ψάχνοντας μαθαίνω πως υπάρχουν δύο δημόσια νοσοκομεία το Ασκληπιείο της Βούλας και το Κρατικό της Νίκαιας που αναλαμβάνουν τα οδοντιατρικά τους τμήματα τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Η λίστα αναμονής όμως όπως σε όλα τα χειρουργεία ήταν μεγάλη.

Πέσαμε όμως στον διευθυντή της οδοντιατρικής κλινικής του Κρατικού της Νίκαιας, τον κο Χριστοφορίδη, έναν περήφανο Πόντιο γιατρό, ο οποίος πραγματικά έκανε υπεράνθρωπες έως και συγκινητικές προσπάθειες για να μας εξυπηρετήσει.

Το αποτέλεσμα ήταν η εισαγωγή και το χειρουργείο να γίνουν άμεσα για να μην υποφέρει ο ασθενής με τις ιδιαίτερες ανάγκες.

Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα, ο κος Χριστοφορίδης και η ομάδα του έκαναν τα πάντα ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Κάποιοι ίσως πουν ότι καθήκον των γιατρών είναι αυτό. Όμως σε μια εποχή που τα πάντα μπαίνουν στη ζυγαριά της κρίσης και οι περικοπές σε κρίσιμα θέματα όπως η υγεία είναι μεγάλες, υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες.

Το ευχαριστώ λοιπόν από την πλευρά μου, είναι η ελάχιστη αναγνώριση στη δουλειά αυτών των ανθρώπων που αντιστέκονται στη λαίλαπα της εποχής και αποδεικνύουν ότι σ αυτή τη χώρα πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να δίνουν χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα.

Φωτεινά παραδείγματα που θα πρέπει να αναδεικνύονται και να φτάνουν μέχρι τα υπουργικά γραφεία, όχι για να τους καλέσουν για τιμές και πλακέτες αλλά για να μάθουν στους υπουργούς, πως μπορούν να σουλουπώσουν το πολύπαθο σύστημα υγείας.

Ευχαριστώ και πάλι κε Χριστοφορίδη.

Ζαφείρης Σπυριδάκης

http://www.zougla.gr/zouglaport/port_various/article/an8ropi-sto-kratiko-tis-nikeas

2 thoughts to “Ανθρωποι, στο Κρατικό της Νίκαιας!”

  1. Εξαιρετοι επιστήμονες και ανθρωποι σαν τον κ.Χριστοφοριδη τυχαινουν απολυτης εμπιστοσύνης, ακομη και για τις πιο δυσκολες περιπτωσεις

  2. Για πολλά χρόνια αυτός ο υπέροχος επιστήμονας έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να προσφέρει στα δύσκολα, σε μιά ειδικότητα που έχει και ευκολώτερες λύσεις. Δυστυχώς το marketing που έχει διεισδύσει και στην ιατρική δεν επιτρέπι την ανάδειξη σεμνών ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *