Μία εφαρμογή Instagram αποκλειστικά για γιατρούς

fig-660Μία απίθανη εφαρμογή ήρθε να λύσει τα χέρια των γιατρών σε όλο τον κόσμο. Εχει την ίδια λογική με το Instagram, με τη διαφορά ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε γιατρούς.

Ο Δρ Τζος Λάντι παρατήρησε ότι οι γιατροί έστελναν με μηνύματα ο ένας στον άλλο φωτογραφίες από περιστατικά και επεμβάσεις για να ζητήσουν δεύτερη γνώμη ή να έχουν υλικό για μεταγενέστερο έλεγχο.

«Ενα από τα πράγματα που κάνω ως γιατρός στην μονάδα εντατικής θεραπείας είναι να επικοινωνώ με τους συναδέλφους μου, ενημερώνοντας τους για την κατάσταση των ασθενών. Οι εικόνες είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για την ανταλλαγή πληροφοριών» αναφέρει ο Λάντι μιλώντας στο Business Insider.

Για το λόγο αυτό, ο Λάντι αποφάσισε να δημιουργήσει μια εφαρμογή που ονομάζεται Figure 1, ένα Instagram για γιατρούς. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν ιατρικές φωτογραφίες, να δουν τις άλλες εικόνες και να συζητήσουν με το δίκτυο των επαγγελματιών του ιατρικού τομέα.

Οι γιατροί το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με άλλους γιατρούς στο νοσοκομείο τους, καθώς και με γιατρούς σε όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν εμπειρία σε διάφορους τομείς.

Μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα λεπτομερές προφίλ με τα προσωπικά στοιχεία, όπως ειδικότητες, τομείς ενδιαφέροντος, το ίδρυμα που εργάζονται και τη θέση τους.

Για παράδειγμα τώρα όλοι οι γιατροί στις ΗΠΑ μπορούν να δουν πώς ο MERS μοιάζει σε πραγματικό ασθενή, ακόμα κι αν υπάρχουν μόνο λίγες περιπτώσεις της νόσου στις ΗΠΑ. Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους νεότερους γιατρούς που μπορούν να αξιοποιήσουν την εμπειρία των πιο έμπειρων γιατρών.

Σύμφωνα με τον Λάντι, περίπου 100.000 επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και σχεδόν το 15% των Αμερικανών φοιτητών ιατρικής χρησιμοποιούν σήμερα το Figure 1. Η εφαρμογή δέχεται περίπου 500.000-700.000 εικόνες την ημέρα.

Ωστόσο για να συμμορφωθεί με την προστασία προσωπικών δεδομένων των ασθενών, η εφαρμογή αφαιρεί όλα τα στοιχεία ταυτότητας, όπως τα τατουάζ από τη φωτογραφία. Και μια ιατρική σύμβουλος και η ομάδα των συντονιστών παρακολουθούν την εφαρμογή για να βεβαιωθούν ότι καμία από τις φωτογραφίες δεν έχει αναγνωρίσιμα σημεία του ασθενή. Οι ασθενείς πρέπει επίσης να υπογράψουν ένα έντυπο συγκατάθεσης για την εφαρμογή που επιτρέπει στο γιατρό να μοιραστεί τις φωτογραφίες τους.

Το Figure 1 έχει επίσης ένα σύστημα επαλήθευσης που προσθέτει ένα σημάδι ελέγχου στο όνομα ενός χρήστη προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι έχουν ιατρική άδεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *