Η Αρκαδία που αντιστέκεται

ARKADIA18-150x15017Το βραβείο του περιοδικού «Γαστρονόμος» που κυκλοφορεί ως ένθετο στην εφημερίδα Καθημερινή, απονεμήθηκε φέτος στην επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων «Αρκαδιανή», στο Ψάρι Μεγαλόπολης. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για την οποία βάρυνε το μεράκι, το πάθος, η εμμονή στην ποιότητα με τη δημιουργία νόστιμων και ασφαλών προϊόντων, κάτι που που αποτελεί μια τονωτική ένεση αισιοδοξίας προς μονάδες παραγωγής από ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας, προϊόντα μόχθου και προκοπής. «Εξαιρετικά ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που βρίσκονται σε 100 σημεία πώλησης στην Αθήνα. Τόσο καλά είναι, που… «πετάνε» στην κυριολεξία, καθώς πωλούνται και στα duty free των ελληνικών αεροδρομίων», αναφέρει το δημοσίευμα. Όλα αυτά σε εποχές που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και που η τόλμη για νέες επιχειρήσεις σε τόσο δυσμενές περιβάλλον είναι το διαρκές ζητούμενο.

Αν στεκόμαστε σήμερα σε αυτή τη βράβευση είναι για να τονίσουμε το γεγονός πως στο νομό μας υπάρχουν ευτυχώς ακόμη άνθρωποι, μονάδες, που πραγματικά δουλεύουν και ευαγγελίζονται χειροπιαστά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Που δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Που αθόρυβα και δημιουργικά προχωρούν σε μια σιωπηλή επανάσταση, στον τομέα αυτό. Και είναι αυτό που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, που αλλάζει την απογοήτευση και την παραίτηση, σε πείσμα και οίστρο.

 

Το μέλλον ανήκει στον νέο εκείνο που μετατρέπει το παραδοσιακό μπακάλικο σε e-shop, στον άλλο νέο που αναλαμβάνει και εκσυγχρονίζει την οικογενειακή επιχείρηση, στον τρίτο που απογειώνει το τυροκομείο του παππού του. Έχουν τίμημα οι επιλογές αλλά και χαρά. Με μικρή οικονομική στήριξη ή με μοναδικό κεφάλαιο τη γνώση και τη φαντασία στήνονται επιχειρήσεις, οργανώνονται δίκτυα παροχής υπηρεσιών, ακόμη και ο γεωργικός τομέας εμπλουτίζεται με νέες καλλιέργειες. Είναι η νέα Αρκαδία που αργά αλλά σταθερά κάνει τα πρώτα αποφασιστικά βήματα προς ένα καλύτερο αύριο, αφήνοντας πίσω της τα αποτυχημένα στερεότυπα του χθες.

 

 

 

 

 

Πολιτιστικό καλοκαίρι

 

Πλούσιο και το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Τρίπολης στο θεατράκι του Αγιώργη.

 

Ξεχωρίζουν οι παραστάσεις: Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου -Μιχάλη Ρέππα με τους Γιώργο Παρτσαλάκη και Νικολέτα Βλαβιανού, η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Κατερίνας Διδασκάλου, ο Πλούτος του Αριστοφάνη, από το Δημοτικό οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και Θέατρο Νοτίου Αιγαίου με τον Κώστα Βουτσά και την Άννα Φόνσου, η Αντιγόνη του Σοφοκλή από το θέατρο Αιχμή

με τη Φωτεινή Φιλοσόφου και τον Γιάννη Νικολαΐδη, Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία των Θ. Παπαθανασίου-Μιχ. Ρέππα με την Κάτια Δανδουλάκη και τον Τάσο Χαλκιά, η Κοιμωμένη ξύπνησε, της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου κλπ.

 

Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους

 

Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι πριν την 15/6/2014 και επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, από το σύνολο των παραστάσεων που θα δοθούν από 1/7/14 έως 31/8/14, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού με εισιτήριο, να υποβάλουν απλή αίτηση στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Τ, οδός 28ης Οκτωβρίου 56, από 18/6/2014 έως 20/6/2014 και ώρες 10.00π.μ έως 13.00 μ.μ τις εργάσιμες μέρες, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης του δελτίου ανεργίας, καθώς και η επιθυμητή παράσταση.

 

Καταρροϊκός πυρετός

 

Με αφορμή την εμφάνιση των κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε αιγοπρόβατα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το παράρτημα Πελοποννήσου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο καταρροϊκός πυρετός δεν απειλεί τη Δημόσια Υγεία, αφού δε μεταδίδεται στον άνθρωπο. Αποτελεί όμως σοβαρό κίνδυνο για την αιγοπροβατοτροφία, βασικό οικονομικό πυλώνα της περιοχής μας. Στη συγκυρία αυτή, οι δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες καλούνται και είναι σίγουρο ότι θα ανταπεξέλθουν με υψηλό επιστημονικό επίπεδο και αίσθημα ευθύνης στην αποστολή τους και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του νοσήματος. Επιβάλλεται όμως η παρούσα κατάσταση των δημοσίων κτηνιατρικών υπηρεσιών να αποτελέσει αφορμή για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ., να αναλογιστεί τη βαρύνουσα σημασία των κτηνιάτρων του Δημοσίου, αλλά και του συνόλου των Γεωτεχνικών – δημοσίων ή ιδιωτών και να ασχοληθεί με την άμεση επίλυση των παγίων αιτημάτων των επιστημονικών αυτών κλάδων.

 

Οι μικροί στο Μαίναλο

 

Μια ξεχωριστή εξόρμηση για ξεχωριστούς ορειβάτες οργάνωσε το Σαββάτο 14/06/2014 ο ΣΑΟΟ στο Μαίναλο. Εικοσιτρείς λιλιπούτειοι ορειβάτες συνοδευόμενοι από μαμάδες ή μπαμπάδες και με τη βοήθεια των μελών του ΣΑΟΟ απέδειξαν ότι όλοι μπορούμε να απολαύσουμε το βουνό και τη φύση.

 

Σε μια διαδρομή δύο ωρών, ανάμεσα σε δάση και λιβάδια, τα παιδιά γνώρισαν τη φύση, άκουσαν και είδαν τα πουλιά και τα έντομα και απόλαυσαν το ξέγνοιαστο παιχνίδι στο Οροπέδιο των Ρούχων.

 

Με την ευκαιρία, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων προσκαλεί τα μέλη του σήμερα Τετάρτη, στην τακτική Εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, με τα ακόλουθα θέματα: 1.Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός 2. Προγραμματισμός δράσης για τον επόμενο χρόνο 3.Εκλογή νέων Οργάνων του Συλλόγου Παρακαλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 25.06ου, την ίδια ώρα.

 

Συνέλευση μελών ΣΥΡΙΖΑ

 

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης διοργανώνει Γενική Συνέλευση Μελών τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας.

 

Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι 1. Αποτίμηση εκλογικών αποτελεσμάτων. 2. Οργανωτική λειτουργία – προγραμματισμός.

 

Συμπτώσεις…

 

Όσο και αν φαίνεται για κλασικό… τρολ του διαδικτύου, εντούτοις είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο στις 16 Ιουνίου (σταθερή εορτή) γιορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου! Πολλές φορές η ζωή και το… εορτολόγιο μπορεί να παίξει παράξενα παιχνίδια. Φυσικά ο Άγιος Μνημόνιος δεν έχει καμία σχέση -πώς θα μπορούσε άλλωστε- με τα γνωστά προγράμματα που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα. Ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων χειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.

Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα.

 

Την ίδια μέρα, όμως, έχει γενέθλια και ο Γιώργος Παπανδρέου με ό,τι αυτό σημαίνει για τη σημειολογία του πράγματος. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952, κάτι που σημαίνει ότι τη μέρα αυτή έσβησε 62 κεράκια Πηγή: http://www.iefimerida.gr

 

Χαμογελάτε

 

– Η μόνη περίπτωση να πας σε δουλειά και να βρεις χαμογελαστούς και χαλαρούς συνεργάτες είναι να δουλεύεις σε φυτεία χασισιού…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *