Βαβουρανάκης Χάρης. Στην χώρα του frape

sas-aresei-o-frapes-diavaste-ti-pinete-kai-tha-frixeteΙουνίου 17, Τρίτη…

αργά το απόγευμα, έχοντας τελειώσει με τους αθενείς μου… ο ήχος του τηλεφώνου αποσπά την προσοχή μου… από το ματς του Βελγίου… (…μου αρέσει αυτή η ομάδα). “Γιατρέ μου καλησπέρα…” η ευγενική φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής δεν μου αφήνει περιθώριο αντίδρασης… “είμαι ασθενής σας, υποφέρω από πτώση μεταταρσίων, και έχω πετσάκια στα πέλματα, στα δάκτυλα και στις φτέρνες…” παιρνει μια ανάσα και συνεχίζει… “άκουσα οτι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να καλύψει θαλασσοθεραπείες και spa… γνωρίζετε αν καλύπτει και το FISH SPA… ξέρετε αυτό που βάζεις τα πόδια στο νερό και κάτι συμπαθητικά ψαράκια τα καθαρίζουν…” κόντεψε να μου πέσει το τηλέφωνο… “γιατρέ μου είστε καλά, είστε εδώ…;” με ρωτά η ασθενής μου… προσπαθώντας να ερμηνεύσει την σιωπή μου… “…ισως δεν ακούσατε καλά… ο εοπυυ… ΔΕΝ μπορεί να πληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή σε βασικά φάρμακα, ΔΕΝ μπορεί να αποπληρώσει τους ιατρούς και κάνει κούρεμα στις οφειλές του… δύσκολο μου φαίνεται να χορηγεί θαλασσοθεραπείες…” …απαντώ

“γιατρέ μου αδιάβαστο σε πιάνω… το είπε η τηλεόραση, ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή…” με αποστωμώνει.. “καλα… καλά… θα το δω και θα μιλήσομε αύριο” προσπαθώ να κερδίσω χρόνο και …να διαβάσω…!! Ναι με έπιασε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ κι η ασθενής αλλά κυρίως Η ΔΙΑΤΑΞΗ που κατατέθηκε στη Βουλή (αρθρο 41,παρ.2):

“…οι μονάδες ιαματικής θεραπείας, τα κέντρα ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας δύνανται να αναγνωρίζονται ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με απόφαση του υπουργού Υγείας. Προϋπόθεση, η υποβολή αχετικής αίτησης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας.”… Κι ενώ διαβαζω την επίμαχη διάταξη για να μορφωθω… στην τηλεόραση η διαφήμηση με τον Λε Πα: “…τρελελε… Ελλάδα η χώρα του φραπέ..” Είχε δίκιο… η ασθενής μου… σήμερα θα το ψάξω… για το fish spa…! …Με έπιασε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ….

καλη μέρα…!

Χ.Χ.Β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *