Είναι απίστευτο τι κάνει ένας άνθρωπος για να εξαπατήσει μια ασφαλιστική!

ασφαλΗ ασφαλιστική απάτη, η οποία κοστίζει κατ ‘εκτίμηση $80 δισεκατομμύρια ετησίως, είναι το δεύτερο πιο δαπανηρό οικονομικό έγκλημα στην Αμερική μετά τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα του natlawreview.com. Οι υπό αμφισβήτηση αξιώσεις αυξήθηκαν κατά 26,7% στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2010 και 2012, σύμφωνα με την Mercury Insurance Company.

“Είναι εκπληκτικό το τι κάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να εξαπατήσουν το σύστημα, αλλά δεν ξέρουν ότι έχουμε δει όλα», δήλωσε ο Dan Bales, εθνικός διευθυντής των ειδικών ερευνών στη Mercury. “Στόχος της μονάδας ειδικών ερευνών είναι να μείνει αρκετά βήματα μπροστά από αυτούς τους εγκληματίες και να συνεχίσει να αποκαλύπτει απάτες.”

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 3 κορυφαίες «Χειρότερες Αξιώσεις» για το 2013 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι πραγματογνώμονες της Mercury.

 

Αξίωση # 3

 

Ο αιτών ισχυρίστηκε ότι χτυπήθηκε, όπως περνούσε με το ποδήλατό του πίσω από ένα όχημα, ασφαλισμένο στην Mercury, το οποίο έκανε όπισθεν σε χώρο στάθμευσης. Ο αιτών κάλεσε την αστυνομία, κατέθεσε αναφορά για τραυματισμό και υλικές ζημιές, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο.

 

Ωστόσο, η πραγματική ιστορία ήταν αρκετά διαφορετική, καθώς ο «απατεώνας» δεν ήξερε ότι το επεισόδιο είχε βιντεοσκοπηθεί. Ειδικότερα, το βίντεο έδειξε καθαρά ότι ο αιτών χτύπησε με το χέρι του σκοπίμως πίσω το πίσω μέρος του οχήματος και στη συνέχεια έριξε το ποδήλατό του στο έδαφος για να φανεί ότι χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο.

 

Ο αιτών τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή τριών ετών ενώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, αποζημίωση και τα ιατρικά του έξοδα.

 

Αξίωση # 2

 

Η ασφαλισμένη σταμάτησε σε μια διασταύρωση μπροστά από ένα φορτηγό επισκευής. Ξαφνικά, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν, γεγονός που χρειάστηκε την παρέμβαση της τροχαίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δηλώσεις.

 

Η ασφαλισμένη οδηγός και ο επιβάτης ισχυρίστηκαν ότι ο οδηγός του φορτηγού τράκαρε από πίσω το όχημά και ότι και οι δύο τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση. Ωστόσο, ο έντονος ισχυρισμός του οδηγού του φορτηγού ότι δεν είχε προκαλέσει το ατύχημα οδήγησε τον πραγματογνώμονα της εταιρίας να αναζητήσει βίντεο παρακολούθησης. Σύντομα, το βίντεο αποκάλυψε ότι αντί να προχωρήσει ευθεία στη διασταύρωση, η ασφαλισμένη οδηγός έκανε όπισθεν χτυπώντας το μπροστινό μέρος του φορτηγού.

 

Η ασφαλισμένη οδηγός και ο επιβάτης κατηγορήθηκαν για ασφαλιστική απάτη και συνωμοσία, ενώ η οδηγός κατηγορήθηκε επίσης για επίθεση με ένα θανατηφόρο όπλο… το αυτοκίνητό της.

 

Αξίωση # 1

 

Ψάχνοντας να βρει μερικά «γρήγορα» χρήματα για τα Χριστούγεννα, ο ασφαλισμένος και δύο συνεργοί σκηνοθέτησαν ένα ατύχημα και κατέθεσαν αξιώσεις για ιατρικά έξοδα στην Mercury, η οποίες τέθηκαν υπό αμφισβήτηση από την εταιρία.

 

Έτσι οι πραγματογνώμονες της εταιρίας μίλησαν με τους αιτούντες της αποζημίωσης και ανακάλυψαν ότι οι ιστορίες τους ήταν διαφορετικές και έτσι άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση εις βάθος. Τότε αποκαλύφθηκαν κάποια σημαντικά στοιχεία τα οποία έδειχναν ότι το ατύχημα ήταν σκηνοθετημένο.

 

Η ομάδα ερευνών της Mercury ανακάλυψε ότι η αρχική ιστορία του ασφαλισμένου έδειξε απόκλιση από τα στοιχεία που υπήρχαν. Γρήγορα ακολούθησε ομολογία και περιγραφή της απάτης που είχε διαπραχθεί. Και οι τρεις «απατεώνες» καταδικάστηκαν και τους δόθηκε αναστολή, ενώ κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα από $ 26.000 αποζημίωση στην Mercury Insurance.

http://nextdeal.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *