ΙΣΑ. «Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να σταθεί επιτέλους στο ύψος των ευθυνών της αναφορικά με τους μη ουσιαστικούς ελέγχους στο υγειονομικό σύστημα»

ΙΣΑsmall Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνέχεια δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων του ΕΟΠΥΥ, καλεί δια της παρούσης επιστολής την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει στα κάτωθι κρίσιμα και καίρια ζητήματα, για τα οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση έως σήμερα.

Ειδικότερα, θα πρέπει να μας γνωστοποιηθεί πόσοι και ποιοι από τους 59 ιατρούς που τους επιβλήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η ποινή της αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης για την παραγγελία παρακλινικών εξετάσεων, τελικώς προέκυψε ότι όντως υπερέβαιναν το μέσο όρο της ειδικότητας τους, σε συνέχεια του ενδελεχούς ελέγχου από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, που έλαβε χώρα προ εξαμήνου περίπου. Οι ανωτέρω γιατροί υπέστησαν ανεπανόρθωτη υλική και ηθική βλάβη, συνεπεία της αποστέρησης άσκησης του λειτουργήματός τους.

Περαιτέρω για τους 128 ιατρούς που σύμφωνα με ανακοινώσεις, έπειτα από έλεγχο του ΕΟΠΥΥ ευρέθησαν μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου να έχουν συμπληρώσει τον αριθμό των επισκέψεων για τους ασφαλισμένους, καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να γνωστοποιήσει τα ακριβή στοιχεία των ως άνω ιατρών, τόσο στον ΙΣΑ, όσο και στον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να προβούμε στις ανάλογες ενέργειες.

 

Έχουμε τονίσει ότι ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ του ελέγχου, ο οποίος όμως για να είναι αποτελεσματικός οφείλει να διενεργείται με τα ορθά μέσα, ήτοι έπειτα από την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, καθώς και με έλεγχο των επισκέψεων ηλεκτρονικά.

Η διαπόμπευση όμως, τόσο της Δημόσιας Υγείας, όσο και του ιατρικού κλάδου που συνηθίζει να πράττει η ηγεσία και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να ΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούμε να πράξουμε τα νόμιμα, που απορρέουν από την συκοφαντία εν γένει του ιατρικού κλάδου.

Ο ΙΣΑ δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των ιθυνόντων να βάλουν τάξη στο σύστημα Υγείας, αλλά ούτε και τα συκοφαντικά πυροτεχνήματα προς κάθε κατεύθυνση των υπευθύνων του ΕΟΠΥΥ, με μοναδικό σκοπό να καλύψουν τις δικές τους ελλείψεις και καθυστερήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                      Ε ΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *