«Καρφιά» Γιαννόπουλου κατά Άδωνι και Σαμαρά

giannopoulowΛάβρος κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του τέως Υπουργού Υγείας εμφανίστηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο Facebook, ο Αθ. Γιαννόπουλος.

Δριμεία κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή το διάλογο που φέρονται να είχαν οι δύο άνδρες για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, όπως δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής, άσκησε μέσω FB, o βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην Υφυπουργός Υγείας, γιατρός Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Καταρχάς, ο κ. Αθανασιάδης διερωτάται για τη σκοπιμότητα της διαρροής της εν λόγω στιχομυθίας. «Δεν ενθυμούμαι στα πολιτικά χρονικά να υπάρχουν τέτοιας μορφής στιχομυθίες μεταξύ Πρωθυπουργού και Υπουργού του και φοβάμαι ότι ο Πρωθυπουργός καθιερώνει καινούργιο τρόπο επικοινωνίας με αυτούς που θέλει να τους έχει ως υμνητές του έργου του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασιάδης και εξαπολύει το πρώτο καρφί.

«Κ. Σαμαρά υπάρχουνε μαχητές της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών που κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό ανασχηματίσθηκαν ή και πολλοί βουλευτές που στήριξαν υπερμέτρως το κυβερνητικό έργο, όπως ο Τζαμτζής και τόσοι άλλοι. Για αυτούς όμως δεν υπήρξε καμία αναφορά και κανένα σχόλιο», υποστηρίζει ο πρώην Υφυπουργός Υγείας.

Αυτό, όμως, που κατά τον κ. Αθανασιάδη είναι απαράδεκτο είναι πως ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης «θέτει όρους και προϋποθέσεις για να αναλάβει τη τιμητική θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας». Ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει το γεγονός ότι ένας από τους όρους που έθεσε ο κ. Γεωργιάδης δεν της χρονικής έναρξης της θητείας, αλλά ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να δεσμευτεί για τις αρμοδιότητες που θα εκχωρήσει στον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, σε ό,τι αφορά στο θέμα της φαρμακευτικής πολιτικής και γενικά το φάρμακο.

«Δηλαδή η φαρμακευτική πολιτική δεν είναι θέμα της κυβερνητικής γενικότερα πολιτικής και είναι προσωπική υπόθεση του Υπουργού, που θα ήθελε δεσμευτικά να την τηρήσει και να την επιβάλλει ως συνέχεια ο νέος Υπουργός;», διερωτάται ο κ. Γιαννόπουλος, ζητώντας πειστικές απαντήσεις από του Μαξίμου. «Επειδή πολλά θρυλούνται για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τα γενόσημα και τις πολυεθνικές γενοσημικές εταιρείες», καταλήγει.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρέωσε στον Αντώνη Σαμαρά ότι τον «ρεζίλεψε» για να λάβει απάντηση από τον Πρωθυπουργό ότι το αντίστροφο συνέβη και πως ο τ. Υπουργός ρεζίλεψε τον κ. Σαμαρά, διαρρέοντας ότι του πρότεινε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, την οποία και αρνήθηκε. Όλα αυτά έλαβαν χώρα, σε συνάντηση των δύο τρεις ημέρες μετά το μετασχηματισμό, όταν και, τελικά, ο κ. Γεωργιάδης έθεσε τρεις όρους για να αναλάβει τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου. Να αναλάβει το Σεπτέμβριο, να κάνει δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του τ. Υπουργού, αλλά και να κρατήσει την αρμοδιότητα του Φαρμάκου ο Μ. Βορίδης, ώστε να μην αμφισβητηθούν οι επιλογές του. Το μόνο που μένει φαίνεται πως είναι η έκδοση του ΦΕΚ για την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=3106:karfia-giannopoulou-kata-adoni-kai-samara&Itemid=169

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *