Σοφία Σωτηράκου. Δικαιούνται να διασαλεύουν τη σταθερότητα και την τάξη οι απλήρωτοι γιατροί;

λαρισα νοσ.ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ: Δικαιούνται να διασαλεύουν τη σταθερότητα και την τάξη οι απλήρωτοι γιατροί;

Εδώ και μια εβδομάδα, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 19 μηνών.

 

Αλλά και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας, καθώς και σε δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, επικρατεί αναβρασμός και οργανώνονται κινητοποιήσεις, με κύρια ζητήματα, τις περικοπές – κλοπές των ήδη εξευτελισμένων αμοιβών, τις απλήρωτες εφημερίες, την υποχρηματοδότηση και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικά για τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας.

 

Εδώ και έξι μήνες, οι παράνομα απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με απολυμένους καθηγητές, υγειονομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους, άνεργους νέους, απλήρωτους εργαζόμενους και απολυμένους στον ιδιωτικό τομέα.

 

Τι κοινό γνώρισμα έχουν όμως όλα αυτά;

 

Την άρνηση των MEGAφώνων της ενημέρωσης να ANT1μετωπίσουν την πραγματικότητα. ΤΑ ΝΕΑ θα πρέπει να είναι τα σωστά και να μην διασαλεύουν την σταθερότητα και την τάξη. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ΣΚΑΪ για τους απλήρωτους γιατρούς, ούτε να κάνει BHMAτα πίσω. Το ΕΘΝΟΣ των δούλων, της παγκοσμιοποιημένης κερδοσκοπίας, προέχει.

 

Αν λοιπόν συνάδελφοι, θέλετε να κερδίσετε κάτι, απ’ αυτό σας τον αγώνα, μην φοβάστε. Δύσκολα θα αναδειχθούν γεγονότα και νέα, που θα βάλουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την τάξη των πραγμάτων και δεν θα μάθει σχεδόν κανείς, παρά μόνο από τους αγώνες μας ότι οι μάχες κερδίζονται μόνο μέσα από τις ενωτικές κινητοποιήσεις και οι κόκκινες γραμμές γράφονται με κόστος, δουλειά και επιμονή.

(Υgeianet)

 

* Η Σοφία Σωτηράκου είναι Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *