Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ανεστάλησαν οι τακτικές ορθοπεδικές επεμβάσεις!

καρδιτσαΣημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς και υλικό, καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αποδίδουν το πρόβλημα στη μειωμένη χρηματοδότηση και τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις πολλών συναδέλφων τους.

Το νοσοκομείο – σημειώνουν – οφείλει την λειτουργία του στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Λειτουργεί 365 ημέρες σε καθεστώς γενικής εφημερίας, χωρίς νευρολόγο, γαστρεντερολόγο, ψυχίατρο και δερματολόγο.

Η μοναδική παιδίατρος και η επικουρική βοηθός της, η μοναδική γυναικολόγος, η μοναδική οφθαλμίατρος και οι δύο ουρολόγοι έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές τους.

Η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί με ένα επικουρικό νεφρολόγο και αποσπασμένους γενικούς γιατρούς.

Από τις 15 θέσεις επικουρικών γιατρών που ζήτησε η διοίκηση του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας, έχουν καλυφθεί μόλις δύο και παραμένουν σε προκήρυξη άλλες τρείς. Για κάλυψη μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών δεν γίνεται καμία αναφορά από τους υπεύθυνους.

Χειρουργεία

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς, την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε (λόγω έλλειψης κονδυλίων ) να αναστείλει όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία (ολικές αρθροπλαστικές) της Ορθοπεδικής κλινικής μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση για να αναγκαία υλικά.

 

Μέχρι τότε θα καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

 

Η σοβαρή βλάβη στον αξονικό τομογράφο, σε συνδυασμό με την χρονοβόρα διαδικασία απόκτησης νέου αξονικού 16 τομών ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, δυσχεραίνει αφάνταστα το έργο των κλινικών ιατρών.

http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/27146/nosokomeio-karditsas-anestalisan-oi-taktikes-orthopedikes-epemvaseis.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.