Σταμάτησαν οι διώξεις την ιατρών του ΠΓΝΛ- συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και από Δευτέρα θα συμμετέχουν και οι ιατροί του ΓΝΛ

image238-1024x576Μετά από μια συνάντηση που -αρχικά τουλάχιστον- υπήρξε ένταση, ο διοικητής του ΠΓΝΛ Θανάσης Μητσιός απέσυρε την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της διοίκησης του συλλόγου των ιατρών του νοσοκομείου, που είχε καταθέσει με αφορμή τις κινητοποιήσεις και τα κενά που ενδεχομένως να προκαλούνταν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως με τον τρόπο αυτό, προσπάθησε να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας ασθενής λόγω των εφημεριών, τις ημέρες των κινητοποιήσεων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός της δοίκησης και των γιατρών. ο Γ. Γ της περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ, οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσει η ποινική δίωξη των ιατρών.

Συμφωνήθηκε, απο τους προϊσταμένους των κλινικών να κατατεθεί ένα πρότυπο πρόγραμμα εφημεριών,ώστε το νοσοκομείο να μπορεί με ασφάλεια να αντιμετωπίζει τα περιστατικά.

Επίσης συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των εφημεριών που παραμένουν απλήρωτες από το 2012 και στα δύο νοσοκομεία και φτάνουν συνολικά το ποσό των 3 εκ.€. Ο κ. Μητσιός τόνισε ότι για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο τα χρήματα αυτά είναι εξασφαλισμένα και δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να καταβληθούν το δυνατόν συντομότερα. Για το Γενικό Νοσοκομείο το ποσό δεν φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί στο ακέραιο.

Οι γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποίσεις τους και αύριο το ΠΓΝΛ θα παραμείνει κλειστό λόγω της απεργία. Από την Δευτέρα στο χορό την κινητοποιήσεων μπαίνει και το Γενικό νοσοκομείο με απεργία και στην συνέχεια κυλιόμενες στάσεις εργασίας τις επόμενες ημέρες.

http://www.larisanew.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *