Ποιοι προκρίθηκαν για υπουργοί

ARKADIA18-150x15017Η επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη ως υπουργού Οικονομικών αποδεικνύει ότι δεν εξέλιπαν τα πρόσωπα εκείνα από την οικονομική ζωή του τόπου, τα οποία είναι ικανά να συνεχίσουν μια οικονομική πολιτική που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και θα πείσουν τους δανειστές μας για την καλή πρόθεση επ αυτού.

Κάποιες όμως αλλαγές σε άλλα υπουργεία μάλλον αστόχησαν. Υπουργοί που ξεχώρισαν στην προηγούμενη της σημερινής κυβέρνηση, αυτοί που με σχέδιο και συνέπεια, χωρίς να σκέφτονται την κομματική τους πελατεία, προσπάθησαν να διαχειριστούν τα μεγάλα προβλήματα και να δώσουν μια προοπτική που ξεπερνά τα στενά όρια της καθημερινότητας, βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο «φωνακλάς» μεν αλλά συγκρουσιακός και με κότσια, ικανός να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και να εφαρμόζει τους νόμους που η Ελληνική Βουλή ψήφιζε, πρώην υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο τεχνοκράτης, με ένα βαθύτατα πολιτικό σχέδιο, πρώην, επίσης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που προσπάθησε να ανασυγκροτήσει την ελληνική γεωργία με στόχευση και προοπτική. Και οι δυο τους κρίθηκαν ανίκανοι για τη νέα κυβέρνηση.

Αντιθέτως επιβραβεύθηκαν οι λαϊκιστές και οι φωνακλάδες της Β’ Αθηνών, καθημερινοί ένοικοι των τηλεπαραθύρων, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι κακές εντυπώσεις από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Όμως αυτό δεν αποτελεί λύση στο πολιτικό μας σύστημα που σέρνεται ασθμαίνοντας στον κατήφορο της οπισθοδρόμησης. Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες.

Και όσο δεν τις προσφέρει το παρόν σύστημα, θα εκτίθεται και θα υποχωρεί διαρκώς μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νέων δυνάμεων ικανών να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εξουσία, προβάλλοντας αλήθειες, σχέδιο και πρόγραμμα αξιόπιστο.

Ικανοί άνθρωποι υπάρχουν ευτυχώς αρκετοί στη χώρα μας. Οι περισσότεροι, όμως, βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Κάποτε θα τους ανακαλύψουμε και θα τους καλέσουμε να αναλάβουν πραγματική δράση. Όπως τον καινούργιο, Αρκάδα την καταγωγή, υπουργό Οικονομικών. Αρκεί να μην βραδύνουμε.

Επιστροφή

Μια από τις εκπλήξεις του σημερινού ανασχηματισμού είναι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος. Ο βουλευτής Μεσσηνίας επιστρέφει στην θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από 7 χρόνια, καθώς είχε επιλεγεί για την θέση αυτή από τον Κ. Καραμανλή την περίοδο 2004-2007. Πάντως, η εξέλιξη αυτή φαίνεται να «επουλώνει» παλιά τραύματα στη ΝΔ Μεσσηνίας, καθώς είναι γνωστό ότι ο κ. Λαμπρόπουλος στις γαλάζιες εσωκομματικές εκλογές του 2009 είχε στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ένα χρόνο μετά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 είχε στηρίξει τον «αντάρτη» υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, έναντι του εκλεκτού της ΝΔ στην ίδια

Περιφέρεια, Δημήτρη Δράκο. Parapolitika.gr

Φεστιβάλ χορού

Η ελληνική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Χορού του δήμου Καλαμάτας, καθώς έγινε αποδεκτό σχετικό αίτημα του Δήμου. Τούτο, ύστερα από ειδοποίηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιαννούση, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, προς το δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με έγγραφό της δεν συναινεί στη συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Δρομολόγια για μπάνια

 

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας με ανακοίνωσή του πληροφορεί το επιβατικό κοινό ότι από το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 ξεκινά τα δρομολόγια για τα μπάνια στο Παράλιο Άστρος.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας ως εξής: Από Τρίπολη για Αστρος 8.30 π.μ, 11.00, 13.15, 15.30, 17.00 Από Αστρος για Τρίπολη: 13.00, 14.30, 18.00, 20.00.

 

Ποιος τη χάρη μας

 

Πολυμελής η νέα κυβέρνηση. Έξι υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτοί είναι οι: Γιάννης Μανιάτης, υπουργός στο υπουργείο Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, αναπληρωτής Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Ανδριανός, υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, υφυπουργός Αμυνας και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Αν σε αυτούς προστεθούν και ο Γκίκας Χαρδούβελης (από τα Πούλιθρα) με τη Σοφία Βούλτεψη (καταγωγή από τη Βυτίνα), ποιος τη χάρη μας. Η Πελοπόννησος θα αλλάξει μορφή.

 

Δεν το θέλει

 

Αντίθετος με τη δημιουργία αεροδρομίου στη Τρίπολη δήλωσε πως είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, εμμένοντας σε παλιότερη άποψή του ότι το αεροδρόμιο δεν θα είναι προς όφελος της Πελοποννήσου καθώς θα είναι ανταγωνιστικό και θα υποβαθμίσει εκείνο της Καλαμάτας, που σήμερα είναι σε ανοδική πορεία. Η Τρίπολη οφείλει να αναζητήσει άλλους τρόπους ανάπτυξης και όχι αυτόν που περνά μέσα από το πολιτικό αεροδρόμιο, δήλωσε.

 

Διαχείριση απορριμμάτων

 

Ειδική αναφορά στο διαγωνισμό της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων έκανε ο κ. Τατούλης στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι «εξελίσσεται απροβλημάτιστα και η χρηματοδότησή του με τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ και τα 32 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση των ΧΑΔΑ είναι απόλυτα εξασφαλισμένα σε κάθε περίπτωση». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, για την οποία είπε πως «δημιουργούμε ειδικό κωδικό στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα, ενώ καταθέτουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα νοσοκομειακά και κτηνοτροφικά απόβλητα».

 

«Ο Αρχαιολογικός χώρος στο Ελληνικό»

 

Ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Aστρους διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση στο Ίδρυμα “Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη στο Aστρος το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 21:00.

 

Η εκδήλωση θα έχει θέμα “Ο Αρχαιολογικός χώρος στο Ελληνικό” με εισηγητή τον κ. Γρηγορακάκη Γρηγόρη, αρχαιολόγο της ΛΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

 

Θεατρικό Εργαστήρι

 

Το υπό ίδρυση Θεατρικό Εργαστήρι Αστρους (με το σκηνοθέτη Κώστα Φαρμασώνη), που προγραμματίζει την έναρξη των μαθημάτων του στις 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί ανοιχτή συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας την Κυριακή, 15 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη. Σκοπός της συνάντησης-συζήτησης είναι να αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας του Εργαστηρίου, και να απαντηθούν τυχόν απορίες από τον ίδιο τον υπεύθυνο Σκηνοθέτη σχετικά μ’ έναν εντελώς νέο θεσμό στην περιοχή μας.

Βάσει προγράμματος οι κύριοι άξονες των μαθημάτων θα είναι οι ακόλουθοι: Ιστορία Θεάτρου-Ορθοφωνία-Χαλάρωση-Αυτοσχεδιασμός-Ερμηνεία Κειμένου-Δημιουργική Γραφή-Δημοτικό Τραγούδι-Δραματοποίηση-Υποκριτική-Σκηνοθεσία-Αρχαίο-Νέο Ελληνικό-Παγκόσμιο Θέατρο-Ελληνική- Ξένη Λογοτεχνία-Θέατρο και Ζωή.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται για το πρώτο υπό διαμόρφωση τμήμα κάθε Κυριακή από 5.00 έως 9.00 στο Ζαφείρειο Ίδρυμα και μπορούν να μετέχουν, ανεξαρτήτως επαγγέλματος άτομα κάθε ηλικίας από 16 ετών και άνω.

 

Χαμογελάτε

 

Ο σύζυγος γυρίζει σπίτι αγριεμένος.

– Τι έχεις; Tον ρωτάει η σύζυγος.

– Άσε με! της λέει αυτός. Τσακώθηκα με το θυρωρό!

– Για ποιο λόγo;

– Λέει πως έχει σχέση όλες τις γυναίκες της πολυκατοικίας, εκτός από μία!

Και η σύζυγος:

-Μμμ. Θα είναι εκείνη η ψηλομύτα του τρίτου!

 

Γιαν. Παπαμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *