Σε ετοιμότητα

ARKADIA18-150x15017Είναι πολύ ενωρίς για να μιλήσουμε για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι το Σεπτέμβρη θα κυλίσει πολύ νερό στα αυλάκι και ο νέος δήμαρχος έχει όλο το χρόνο για να αποφασίσει επί του πρακτέου. Όμως πρέπει να το σκεφθεί καλά από τώρα. Ο «υπουργός πολιτισμού» του δήμου ή ορθότερα ο επί κεφαλής του Νομικού Προσώπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή, καθόσον πρόκειται για πρόσωπο με αυξημένες απαιτήσεις, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Ιδιαίτερα, σήμερα, όπου μετά από χρόνια ερήμωσης της πόλης λόγω των έργων ανάπλαση της πλατείας και των πεζοδρομήσεων του ιστορικού της κέντρου, ήρθε η ώρα του τουρισμού και του Πολιτισμού για την Τρίπολη.

Η θεαματική αύξηση των επισκεπτών που αναμένεται, πανελλαδικά, μερίδιο της οποίας διεκδικεί και η Τρίπολη, οδηγεί– αναγκαστικά– στην οργάνωση και καλή λειτουργία των όποιων επισκέψιμων τουριστικών της χώρων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, παράλληλα με τη διοργάνωση ειδικών πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου. Η μέχρι τούδε υπεύθυνος των πολιτιστικών του δήμου, με την επαναλειτουργία Μαλλιαροπουλείου θεάτρου και με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός αυτού, έβαλε το «νερό στ αυλάκι». Ο διάδοχός της οφείλει να την ακολουθήσει και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Το Νομικό Πρόσωπο του δήμου, στην Τρίπολη της κρίσης, καλείται, εκ των πραγμάτων, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο νέος επί κεφαλής του, που πρέπει να επιλεγεί με αυξημένα κριτήρια, οφείλει να γνωρίζει τα θέματα, να έχει επαφή με τη πολιτιστική πραγματικότητα, τις απαιτήσεις που ανακύπτουν, να παρακολουθεί και να ανταποκρίνεται στις ταχύτατες αλλαγές που επιτάσσει η εποχή, να μην αναλώνεται σε διπλωματία εντυπώσεων, αλλά να εργάζεται σκληρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Οφείλει, επίσης, να επιλέγει τους άριστους για συνεργάτες και όχι τους αρεστούς (ή αυτούς που αυτοπροωθούνται ως αρεστοί). Είθισται, όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί να έχουν τους «δικούς τους» παρατρεχάμενους (και) στα θέματα του πολιτισμού. Εκείνους, δηλαδή, που «κόπτονται» για το καλό του τοπικού συμφέροντος και το μόνο που επιδιώκουν είναι να προωθούν προσωπικά συμφέροντα. Δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Απλώς, τώρα πια, οι δημόσιες δηλώσεις όπως και οι πολιτικές επιλογές είναι πολύ ευανάγνωστες. Και η αλαζονεία (δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν με νοιάζει) του πολιτικού προσωπικού έχει αντίκρισμα στα οικονομικά του δήμου. Αυτά να τα αποφύγουμε.

 

 

 

 

 

 

 

Πέταξε ψηλά

 

Μια γελαστή μορφή, μια σεμνή παρουσία στην πόλη της Τρίπολης, η Ελένη Λυμπεροπούλου, πτυχιούχος Θεολογικής σχολής, υπάλληλος του δήμου και υπεύθυνη των Πολιτιστικών του δήμου Τρίπολης, επί δημαρχίας Σωτηρόπουλου, εγκατέλειψε χθες τα εγκόσμια, ύστερα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο και πέταξε στα ουράνια. Υποκλινόμαστε στη μνήμη της και ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία των δικών της.

 

Δημοπρασία ακινήτων

 

Σε δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για εκμίσθωση δυο χρόνων, εκτίθενται από το δήμο Τρίπολης τρία ακίνητα στην Αθήνα, στις 27 Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 έως 12.30, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αριθ.152. Πρόκειται για: α. ισόγειο κατάστημα εμβαδού 36,85τ.μ. με πατάρι 15,68τ.μ. που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαγνησίας και Καλύμνου αρ. 61 στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα-Δήμου Αθηναίων, με ελάχιστο όριο προσφοράς 150,00€. β. ισόγειο κατάστημα εμβαδού 33,70 τ.μ. με υπόγειο 31,60 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Νάξου 93 στη θέση Πλακάκια-Αγίου Λουκά – Δήμου Αθηναίων, με ελάχιστο όριο προσφοράς 180,00€. γ. ισόγειο διαμέρισμα εμβαδού 105τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Κόντου 20 (πρώην 22) στη θέση Πλακάκια- Αγίου Λουκά –Δήμου Αθηναίων, με ελάχιστο όριο προσφοράς 200,00€.

 

Καταδίκη

 

Βαριά «καμπάνα» της Δικαιοσύνης κατά του ιδιοκτήτη και διευθυντή της καθημερινής εφημερίδας ΣΗΜΕΡΑ κ. Θύμιου Κάππου. Η ποινή αφορά μήνυση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατά του εκδότη-διευθυντή του ΣΗΜΕΡΑ για συκοφαντική του δυσφήμιση. Συγκεκριμένα η μήνυση αναφερόταν σε δημοσίευμα των πρώτων ημερών του2013 στο οποίο η εφημερίδα ισχυριζόταν ότι ο Πέτρος Τατούλης στις 31.12.2012 μοίρασε ως μποναμά σε συγγενείς και ημέτερους 110.000 ευρώ με απ ευθείας αναθέσεις. Το δικαστήριο έκρινε ότι το δημοσίευμα αυτό ήταν αναληθές και συκοφαντικό και περιείχε δόλο από την πλευρά του κατηγορουμένου ώστε να πληγεί η τιμή και η υπόληψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Πηγή: sfedona.gr

 

Γιορτή κερασιών και ερώτων

 

Σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Πλάτανο, «συνέχεια της μέθεξης δίπλα στον καταρράχτη στις Χαρές, όπου όλα «καθάρονται» και τα πάντα «άρονται», κατά την ανακοίνωση των διοργανωτών. Η περιπέτεια ξεκινάει με την είσοδό των επισκεπτών στο χωριό και οι πιο τολμηροί αρχίζουν με την πεζοπορία στο πανέμορφο μονοπάτι Πλατάνου- Σίταινας το μεσημέρι, ενώ «όταν γίνουμε περισσότεροι ψάχνουμε για τον Θησαυρό, στο 1ο Κυνήγι Θησαυρού (γύρω στις 18:00) στα σοκάκια του χωριού». Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού συνεχίζει με την παρουσίαση με τίτλο: «Πλάτανος, Ένας ιδιαίτερος παραδοσιακός οικισμός στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα», το Eco Kynouria βραβεύει τους νικητές του 1ου Διαγωνισμού Χειροποίητης Δημιουργίας και γύρω στις 21: 30 έρχεται η ώρα που όλοι οι επισκέπτες θα βρεθούν με 8 εξαιρετικούς μουσικούς για την αρχή της «Κάθαρσης».

 

Η Αρκαδία εμπνέει

 

Οκτώ χρόνια μετά το Σχεδίασμα Β -Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση για τη (μάταιη) αναζήτηση της ευτυχίας. Η Αρκαδία, ως αφετηρία αλλά και ως τελικός προορισμός, αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των επεισοδίων που συνθέτουν την παράσταση. Δώδεκα χορευτές επιχειρούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του θεατή εικόνες οικείες, εμπνευσμένες από τον ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας. Ωστόσο, ο κόσμος της αιώνιας αθωότητας, της ευτυχισμένης και ελεύθερης ζωής έχει οριστικά πια χαθεί. Η Αρκαδία είναι ένα ρέκβιεμ για τη φύση, αφού το όνειρο της Αρκαδικής ουτοπίας υποχωρεί κάτω από το βάρος της παράλογης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και της συνειδητοποίησης της θνητότητας.

 

Κολύμβηση

 

Τα παιδικά τμήματα κολύμβησης των κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα επαναλειτουργήσουν στο δημοτικό κολυμβητήριο Τρίπολης με την υποστήριξη του δήμου Τρίπολης – του ΝΠΔΔ δήμου Τρίπολης και των αθλητικών κολυμβητικών συλλόγων, ενημερώνει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ δήμου Τρίπολης, Χριστίνα Ζαμπαθά. Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια που έχει προσδιορίσει το κράτος για την αξιολόγηση του επίπεδου διαβίωσης των οικογενειών.

 

Μνημείο, ο φάρος

 

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού ο Φάρος του Παραλίου Αστρους χαρακτηρίστηκε ως μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 1β του Ν. 3028/2002 Πρόκειται για έναν από τους πέτρινους Φάρους του Ελληνικού Φαρικού δικτύου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κατασκευή, που είναι συνδεδεμένοι με την ναυτική παράδοση της Ελλάδας και αποτελούν σημείο αναφοράς για τους ναυτιλλόμενους. Μέχρι σήμερα έχουν χαρακτηριστεί αρκετοί από αυτούς ως Διατηρητέα Ιστορικά με αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

Χαμογελάτε

 

Νοσοκόμα: – Συγχαρητήρια κύριε, κάνατε δίδυμα!

Κύριος: – Με τέτοιο «κανόνι» που έχω, μόνο δίδυμα κάνω!

Νοσοκόμα: – Καλά, αλλά να καθαρίζετε και λίγο το κανόνι, γιατί τα μωρά βγήκαν μαύρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *