Φάρμακα τέλος τον Σεπτέμβριο στο ΕΣΥ! Στεγνώνουν από ρευστό τα νοσοκομεία

FARMAKA (2)Την αγωνία τους για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων εκφράζουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δεδομένου ότι σύντομα θα αρχίσει και η κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Μόλις μέχρι το Σεπτέμβριο φθάνουν τα κονδύλια του ΕΣΥ για φάρμακα προειδοποιούν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί με ανοικτή τους επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «εκφράζουμε την αγωνία μας για την επικείμενη διαδικασία κάλυψης της νοσοκομειακής περίθαλψης των ανασφάλιστων από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.

 

Μη γνωρίζοντας το ακριβές ύψος αυτής της δαπάνης αναρωτιόμαστε για τον τρόπο κάλυψής της από τα Νοσοκομεία, δεδομένου ότι οι προϋπολογισμοί τους, οι οποίοι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις φτάνουν μέχρι τον Σεπτέμβρη, δεν επαρκούν για τις τρέχουσες ανάγκες και ήδη, γι’ αυτό το λόγο, πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στον ΕΟΠΥΥ για νοσοκομειακά φάρμακα».

 

Οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων τονίζουν ότι η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς που συχνά οδηγούνται σε αναβολή και διακοπή της θεραπείας τους «με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους».

 

Και είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι η «λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ, οδηγώντας σε μεγάλες περιπέτειες τη Δημόσια Υγεία».

Τόσο οι φαρμακοποιοί του ΕΣΥ όσο και οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που αντίστοιχα έχουν προειδοποιήσει για τα λιγοστά κονδύλια, υπογραμμίζουν ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων θα πρέπει να γίνει απ ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

http://iatropedia.gr/articles/read/6731

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *