Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ της αξιοπρέπειας των γιατρών του ΕΣΥ και κατά της ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ και κάθε μέτρου που συνεπάγεται ασθενείς δύο ταχυτήτων

ΙΣΑsmallΤο Δ.Σ. του ΙΣΑ, κατά την σημερινή συνεδρίασή του, συζήτησε διεξοδικά και επί μακρόν τα ζητήματα που αναφύονται από την συμπεριληφθείσα διάταξη αναφορικά με την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων, στο κατατεθέν στην Βουλή Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Με την διάταξη αυτή επιχειρείται πέραν των απογευματινών ιατρείων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, να διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις κατά τις απογευματινές ώρες, γεγονός το οποίο θα συνεπάγεται ότι οι ασθενείς θα προσέρχονται στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ για ιδιωτική περίθαλψη.

Το Δ.Σ. θεωρεί ότι, αφενός όπως και τα απογευματινά ιατρεία των Νοσοκομείων ΕΣΥ, η θέσπιση μιας τέτοιας ρύθμισης θα οδηγήσει και υπό μια νέα μορφή σε ασθενείς δύο ταχυτήτων. Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις με τις οποίες εγκαθιδρύθηκε στην χώρα μας, με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο χαρακτήρα. Περαιτέρω, πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια του Νοσοκομειακού γιατρού, με πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του και αξιοπρεπή μισθό, ώστε να είναι προσηλωμένος στο λειτούργημά του και όχι σε ένα ανελέητο κυνήγι ιδιωτικής πελατείας μέσα σε ένα σύστημα δημόσιας παροχής υγείας.

Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα περισσότερα σήμερα, μετά το κλείσιμο των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ, αλλά και την ελλιπή στελέχωση του ΕΣΥ και τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής ενόψει και της οικονομικής κρίσης.

Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην ένταξη τέτοιων ρυθμίσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και θα οδηγήσουν σε ασθενείς δύο ταχυτήτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                             ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *