Υπ.Υγείας προς γιατρούς ΠΕΔΥ: «Τώρα 8ωρο! Μετά αξιολόγηση»

εοπυυΕπισπεύδει τις διαδικασίες αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΔΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεδομένου πως σήμερα ακολουθούν 8ωρη βάρδια την ώρα όμως που θα έπρεπε να εργάζονται μόνο 7 ώρες.

Προς ώρας εργαστείτε 8 ώρες όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και μετά την αξιολόγηση βλέπουμε, διαμηνύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ που έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία για το ωράριο εργασίας τους.

Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει μεν ότι οι υπόλοιποι γιατροί εργάζονται μόνο 7 ώρες στο σύστημα, από την άλλη όμως σημειώνει ότι η κατάσταση θα μείνει ίδια έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης του ιατρικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Οι ειδικευμένοι ιατροί – οδοντίατροι που προέρχονται από τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι με βάση το ν.4238/2014 εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), εργάζονται ως ιατροί – οδοντίατροι ΠΕ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κατά συνέπεια, το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών – οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.»

 

Μετά την αξιολόγηση πάντως εξηγεί: « Είναι προφανές ότι μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς εργασίας με τους ιατρούς – οδοντιάτρους του ΕΣΥ, που είναι το επτάωρο».

Ήδη σύμφωνα με τα όσα τονίζονται από το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιολόγησή τους (έχουν συσταθεί τα Συμβούλια Αξιολόγησης σε κάθε ΔΥΠΕ της χώρας και έχει εκδοθεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος) και επιδίωξή είναι «η κατάταξή των ιατρών – οδοντιάτρων στον κλάδο ΕΣΥ να γίνει συντομότερα από τη προβλεπόμενη στο νόμο προθεσμία, που είναι οι οκτώ μήνες μετά την αίτησή τους».

http://iatropedia.gr/articles/read/6687

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *