Μπλοκάρει η αξιολόγηση στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

στοπΑναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς το προσωπικό ετοιμάζει αντιδράσεις για το σύστημα αξιολόγησης που επιχειρεί να εφαρμόσει στο ΕΣΥ η κυβέρνηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με γενικές συνελεύσεις αλλά και συλλογή υπογραφών μέσω της ΑΔΕΔΥ επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να μπλοκάρουν το τεστ αξιολόγησης που προσπαθεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει άρον άρον στο ΕΣΥ.

Το προσωπικό των νοσοκομείων επισημαίνει ότι η διαδικασία θα ακολουθηθεί μόνο και μόνο για να γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία γι αυτό και η βαθμολόγηση βγάζει προαποφασισμένα αποτελέσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 75% των υπαλλήλων θα πρέπει όπως και να χει να βαθμολογηθούν ως μέτριοι ή κακοί υπάλληλοι με βάση το σύστημα που θα ακολουθηθεί. Αυτό άλλωστε προβλέπει ο σχετικός νόμος με τα άρθρα 20-32 του συστήματος συγκριτικής αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Γι αυτό και στους εργαζόμενους έχει προκληθεί κύμα με το τελευταίο δεκαήμερο να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την οργάνωση των αντιδράσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά υπήρχε μαζική συμμετοχή στις Γενικές συνελεύσεις που έγιναν στην Αθήνα (Ασκληπιείο, Σισμανόγλειο, Αττικό, Ελπίς, Ερυθρός, Γενικό Κρατικό, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Δρομοκαϊτειο κ.α) όπου και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν αποχή με απεργιακή κάλυψη όταν ξεκινήσει η διαδικασία.

Ταυτόχρονα γίνεται συγκέντρωση υπογραφών άρνησης συμμετοχής στην αξιολόγηση με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Και στην περιφέρεια επικρατεί αντίστοιχο κλίμα με τους εργαζόμενους να βρίσκονται με τα …όπλα στα χέρια για τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα τεστ αξιολόγησης.

http://iatropedia.gr/articles/read/6682

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *