ΙΣΑ. Ανοίγουν οι συμβάσεις για τους γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ και τ.ΙΚΑ

ΙΣΑsmallΜετά από μακροχρόνιο συστηματικό και πιεστικό αγώνα του ΠΙΣ, του ΙΣΑ, των επαγγελματικών ενώσεων και των ιατρικών φορέων, έρχεται η δικαίωση για τους γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ που βρέθηκαν εκτός του συστήματος επισκέψεων στο e-ΔΑΠΥ από αρχές 2014. Στους γιατρούς που επέλεξαν να συνεχίσουν στα ιατρεία τους, το Υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε ότι θα έδινε τη δυνατότητα σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, υπόσχεση την οποία ο ΙΣΑ διεκδίκησε καρε καρε, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και φορέων της χώρας.

Τελικά καταφέραμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης τέλη Απρίλιου και την υλοποίησή της από αύριο. Έτσι, από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014, ανοίγει η διαδικασία σύναψης εξάμηνων συμβάσεων με το ΠΕΔΥ για τους 3.000 γιατρούς των τ.Μονάδων ΕΟΠΥΥ και πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να μην ενταχθουν ως μόνιμο προσωπικό στο σύστημα υγείας αλλά να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Η δυνατότητα δήλωσης ενεργοποιείται από την Παρασκευή 16 Μαΐου και για μια εβδομάδα, ως την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποδεχθούν τη σχετική «Δήλωση Γιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάνοντας χρήση του προσωπικού τους κωδικού.

Δείτε αναλυτικότερα την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ΕΔΩ

Ο ΙΣΑ δηλώνει ικανοποίηση για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους γιατρούς μέλη του που επί πολλά χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα δηλώνει και επαγρύπνηση προς την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς μέλη του, μέσα από τις πάγιες διεκδικήσεις του: 1) συλλογικές συμβάσεις 2) αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και 3) δυνατότητα σύμβασης για όλους τους γιατρούς

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *