Τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα 25-9-11

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: “Το μεγάλο μας κούρεμα- Παιχνίδι με τη φωτιά για το χρέος”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου παραμένει η ασφαλέστερη επιλογή για την Ελλάδα. Ωστόσο, η αμφίσημη στάση του κ. Β. Σόιμπλε και το απόρρητο ενδοκυβερνητικό σενάριο για ευρεία περικοπή του χρέους αυξάνουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων εξελίξεων και τροφοδοτούν τις συζητήσεις στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει ο κ. Ευ. Βενιζέλος”.

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: “Βγείτε στη σύνταξη για να σωθείτε”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η αβεβαιότητα που υπάρχει σε χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου των Ταμείων αλλά και της έντονης φημολογίας ότι θα αναμορφωθεί και πάλι το ασφαλιστικό σύστημα, οδηγεί πολλούς ασφαλισμένους στην έξοδο προς τη σύνταξη”.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: “Το γερμανικό σχέδιο για το μεγάλο “κούρεμα” στο χρέος”

Η εφημερίδα γράφει ότι “αναδιάρθρωση του χρέους σε ποσοστό 50%, η οποία θα επιφέρει “σοκ” σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και θα συνοδευτεί από νέα σκληρά μέτρα για τους πολίτες, προβλέπει το σχέδιο που κυοφορείται και προωθείται από τη γερμανική κυβέρνηση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: “Σενάρια παραίτησης του Αρχιεπισκόπου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “άρχισαν πάλι τα σενάρια, με αφορμή την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου -η οποία σύμφωνα με τους ιατρούς- ΔΕΝ εμπνέει καμία ανησυχία. Αλλά τα Σενάρια-Σενάρια”.

Η ΕΠΟΧΗ: “Χρεοκοπία με… δόσεις”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εμπλοκή, αδιέξοδο και κυοφορία νέων επιθετικών μέτρων. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδίδουν το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ελίτ της εξουσίας της ΕΕ, όπου με αφορμή το ναυάγιο της πολιτικής τους στην Ελλάδα αποφασίζουν για την κρίση στην Ευρώπη συνολικά”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ” “Αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα κερδίσουν οι απατεώνες…” Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκη”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει να κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Αν αλλάξουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας, καταρρέει το βασικό μας θεμέλιο. Ας επικρατήσει, έστω και τώρα, η λογική. Τις παραπάνω δραματικές προειδοποιήσεις κάνει σήμερα, μέσω συνέντευξής του στην “Κ”, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης”.

Η ΝΙΚΗ: “350 ευρώ και όποιος αντέξει- Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που φέρνει η “βασική σύνταξη” ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “τι ρόλο παίζει ο “μαγικός θεσμός” των αναλογιστικών μελετών που πρέπει να γίνονται ανά διετία στα Ταμεία. Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τις εισφορές που έχει καταβάλλει ο εργαζόμενος σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου”.

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: “Να φύγουν τώρα, πριν μας χρεωκοπήσουν”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η κυβέρνηση χαιρετίζει τη χρεωκοπία που επί τόσο καιρό έλεγε ότι ήθελε να αποφύγει, βάζοντας τη χώρα στον γύψο. Οι Ελληνες πολίτες πληροφορούνται από τον Σόιμπλε την παρασκηνιακή δέσμευση Παπανδρέου-Βενιζέλου για “ελεγχόμενη” χρεωκοπία”.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: “5.000 παιδιά και συγγενείς βουλευτών έχουν προσληφθεί απ’ το παράθυρο”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας πρέπει, πριν εφαρμοστεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και τον στενό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού, να δοκιμαστεί στο σώμα των υπερ-προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής, που στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι συγγενείς βουλευτών, παιδιά, ανίψια και δεν συμμαζεύεται”.

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Τα νοικοκυριά κηρύσσουν πτώχευση”

Η εφημερίδα γράφει ότι “με ραγδαίους ρυθμούς, όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται από πλήθος περιπτώσεων, οι Ελληνες οδηγούνται στη φτώχεια. Η πλειονότητα των πολιτών δυσκολεύεται να επιβιώσει και αδυνατεί να πληρώσει τα νέα χαράτσια”.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αδιάκοπος παλλαϊκός αγώνας κόντρα στα νέα μέτρα-κόλαση”

Η εφημερίδα γράφει ότι “Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα ενάντια στο φοροχαράτσι οργανώνουν Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία, των εργαζομένων και των ΕΒΕ”

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: “Στήνουν “παιχνίδι” για να περάσουν τα μέτρα-σοκ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ένα καλοστημένο σκηνικό ψυχολογικού εκβιασμού σε βάρος των πολιτών σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αντίδραση στα νέα μέτρα-σοκ”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: “Προτιμούν τον Βενιζέλο από τον Γιώργο- Γκάλοπ της RASS- Μπροστά η ΝΔ”

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέα δεδομένα, δεδομένα ανατροπής, στο πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα στο ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό σκηνικό του ΠΑΣΟΚ προκύπτουν από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας RASS για “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” “.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: “Μνημόνιο εξαθλίωσης φέρνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία”

Η εφημερίδα γράφει ότι “χρειάστηκε να περάσουν περίπου 17 μήνες από το Μάιο του 2010, που η κυβέρνηση αποδέχθηκε το Μνημόνιο της Τρόικας, για να ομολογήσουν οι Βρυξέλλες, κάτι που ήταν εμφανέστατο από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή αυτή η “συνταγή” θα βύθιζε την ελληνική οικονομία”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Δεύτερη έκτακτη εισφορά στο plan B”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “δύο νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων η αύξηση της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων και η επιβολή μιας δεύτερης εφάπαξ έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, με πολλά χρόνια δραστηριοποίησης, θα περιλαμβάνει ο “κλειστός φάκελος” που θα προτείνουν στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στη σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, τα στελέχη του Ταμείου”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: “Ολα στον αέρα- Πιθανή ακόμα και η ακύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία αναδεικνύεται η “αργεντινοποίηση” της Ελλάδας, αφού η κατάσταση, τόσο διεθνώς όσο και εντός της χώρας, δείχνει πως μάλλον όλοι -αλλά όλοι- κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να κινδυνεύσει σοβαρά το ευρώ”.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: “Βόμβες ζωής για Παπανδρέου και χαλκευμένο έλλειμμα!”

Η εφημερίδα γράφει ότι “η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά άφησε βαριά υπονοούμενα που, αν κάποια επιβεβαιωθούν ή αποκαλυφθούν, θα φέρουν τα πάνω κάτω. Είμαι φίλη των Παπανδρέου, ας μη με αναγκάσουν να βγάλω στοιχεία που θα τους βλάψουν… Συνέντευξη- κόλαφος στο “ΡΑΔΙΟ 9”.

REAL NEWS: “Ωρα μηδέν για την κυβέρνηση- 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα “κάγκελα”

Η εφημερίδα γράφει ότι “ποιοι απειλούν ότι θα καταψηφίσουν την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το “χαράτσι” στα ακίνητα. Ποιοι τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης και ποιοι ζητούν να οδηγηθεί εδώ και τώρα η χώρα σε εκλογές. Ποιοι μιλούν για “απουσία” του πρωθυπουργού και ποιοι σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα χωρίς τον Γιώργο”.

FREE SUNDAY: “Κλονίζεται η κυβέρνηση”

Η εφημερίδα γράφει ότι “φόβοι για καταψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή. Προς πλήρες αδιέξοδο στην οικονομία. Οι δυσκολίες του σχεδίου Β για την αναδιάρθρωση του χρέους”

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: “Το μαρτύριο της σταγόνας… Αγωνία και ανασφάλεια με τα νέα μέτρα”

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: “Δεν συμφέρει κανέναν η έξοδος από το ευρώ”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΕΡΔΟΣ: “Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης- Αναγκαστικές, επείγουσες κινήσεις μπροστά στα ανυπέρβλητα προβλήματα”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε αλλαγή της ταυτότητάς τους -σε μία εκ βάθρων ανακατάταξη της αγοράς, προχωρούν μέσα από συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγή φιλοσοφίας, τουλάχιστον δέκα τράπεζες, οκτώ ελληνικές και δύο διεθνείς”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=312732

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *