Ιατρικός Σύλλογος Άρτας. Ομόφωνη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας προς τον ΕΟΠΥΥ

LOGO-ISA2Προς  1) τον Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

2) τον ΕΟΠΥΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας σας γνωρίζει ότι αττοφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων των ιδιωτικών εργαστηριακών (μικροβιολόγοι-ακτινολόγοι) μονάδων υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην προγραμματισμένη επίσχεση εργασίας του ΕΟΠΥΥ από τη Δευτέρα 12/05/2014 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις 3Μαΐου2014 και σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας στις 8 Μαΐου2014.

Η συστηματική υποχρηματοδότηση της ΠΦΥ και η παράνομη «επιστράτευση» των υπηρεσιών υγείας με πρόκληση ανεπανόρθωτης καταναγκαστικής οικονομικής ζημίας των παρόχων, δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο επιλογής.

Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξασφαλίσει ικανοποιητικό προϋπολογισμό για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του πολίτη σε διαγνωστικές εξετάσεις, οδηγεί τους εργαστηριακούς ιατρούς σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυναμία να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Καλείστε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες αποζημίωσης των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων, μετά από την κατάθεση από τους δικαιούχους των σχετικών παραστατικών στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *