Παράδοση υψηλού κόστους φαρμάκων αξίας ½ εκατομμυρίου ευρώ για τους ανασφάλιστους χρόνιους αρρώστους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

DSC_0015s 92 χρόνιοι ογκολογικοί άρρωστοι προμηθεύονται δωρεάν κάθε μήνα τα απαραίτητα για τη ζωή τους φάρμακα, εξ αιτίας της σημαντικής χορηγίας της Roche Hellas, η οποία στηρίζει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια του εταιρικού της του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών και της Κοινωνικής Τράπεζας Φαρμάκων του ΣΦΕΕ.

7. 000 σκευάσματα υψηλού κόστους αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ παρέδωσαν σήμερα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων RocheHellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, ο Ιατρικός Διευθυντής Roche Hellas, Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος και η Διευθύντρια Επιχειρησιακής Μονάδας Ογκολογίας, κα Ρενάτα Βαλσαμή.

Τα φάρμDSC_0003sακα της δωρεάς θα χορηγηθούν μέσα από εξειδικευμένα και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα σε ανασφάλιστους ογκολογικούς ασθενείς με συμπαγείς όγκους (μαστού, παχέος εντέρου, πνεύμονα και παγκρέατος) ή σε λευχαιμικούς, οι οποίοι χωρίς αυτά θα υποτροπιάσουν και θα πεθάνουν.

 

Παράλληλα, τα φάρμακα της Roche Hellas έδωσαν αφενός τη δυνατότητα της διατήρησης στη ζωή πολλών ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου που πάσχουν από θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδες, ελονοσία κλπ) αφετέρου τη δυνατότητα της ποιότητας στη ζωή σε ασθενείς με βαριές ανοσοανεπάρκειες.

 

Η χορήγησή τους θα γίνεται με την επιστημονική καθοδήγηση της ιατρικής ομάδας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και μετά αυστηρό έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων της κοινωνικής υπηρεσίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

 

Κατά την παραλαβή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης ευχαρίστησε την Εταιρεία Roche Hellas, που όπως είπε αποτελεί μια παγκόσμια ηγετική φαρμακευτική εταιρία υψηλής αξιοπιστίας, δηλώνοντας: «Χωρίς αυτές τις μηνιαίες αγωγές θα είχαμε χάσει πολλούς ανασφάλιστους καρκινοπαθείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής μας που τώρα ζουν. Πρόκειται για μία δωρεά με εξειδικευμένα και καθοριστικά για τη ζωή αυτών που τα έχουν ανάγκη φάρμακα. Ήδη 92 ογκολογικοί ασθενείς βρίσκονται σε μηνιαία θεραπευτική αγωγή…και όλοι αυτοί δε θα είχαν καμία πρόσβαση στη θεραπεία τους, αν δεν υπήρχε αυτή η χορηγία.» Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ χαρακτήρισε σπουδαίο το Πρόγραμμα της Κοινωνικής Τράπεζας του ΣΦΕΕ που ξεκίνησε σε συνεργασία του ΣΦΕΕ με τον ΙΣΑ, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΕΟΦ, λέγοντας ότι η στήριξη όλων των Φαρμακευτικών Εταιρειών μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση των εμπερίστατων χρόνιων ασθενών.

 

Ο κ. Κίμων Μαλαταράς σημείωσε: «Πριν λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ανακοινώσαμε το νέο Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της RocheHellas, μέσω του οποίου προσφέρουμε φάρμακα συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνδράμουμε την ελληνική πολιτεία στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ έρχεται να επισφραγίσει αυτή τη δέσμευσή μας, καθώς σήμερα προχωράμε και επισήμως στην υλοποίηση της δωρεάς στην “Τράπεζα Φαρμάκων” των ΣΦΕΕ και ΙΣΑ».

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της RocheHellas, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, συνιστά μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στην Ελλάδα. Η εταιρεία, μέσω του εν λόγω προγράμματος της Τράπεζας Φαρμάκων των ΣΦΕΕ, διέθεσε συνολικά 11.500 συσκευασίες φαρμάκων αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή της δωρεάς για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των δημόσιων νοσοκομείων και των κοινωνικών ιατρείων.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τα φάρμακα θα αποθηκευτούν και θα φυλαχθούν σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, χωρίς να διατρέχεται κίνδυνος επιμόλυνσης από άλλα προϊόντα που έχουν τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο, και με αυστηρή τήρηση των συνθηκών καθαριότητας του χώρου αποθήκευσης και έλεγχο της ημερομηνίας λήξης τους με συγκεκριμένη καταγραφή ανά σκεύασμα και ανά ημερομηνία λήξης, τόσο στο κεντρικό όσο και στα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

 

Για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

 

Γιώργος Πατούλης Κωνσταντίνος Δήμτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *