Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία. Ενημερώσου… είναι μεταδοτικό

ενημερώ σουΈνα από τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την παιδιατρική κοινότητα είναι οι εμβολιασμοί των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας όλο και περισσότεροι γονείς έχουν έντονους προβληματισμούς και προβάλουν αντίσταση στους εμβολιασμούς που συστήνουν οι παιδίατροι και προτείνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Ως εκ τούτου, σε απάντηση της ανάγκης των Ελλήνων παιδιάτρων για υποστήριξη στην επικοινωνία τους με τους γονείς σχετικά με τα εμβόλια, και της ανάγκης του κοινού για πιο έγκυρες πηγές πληροφόρησης σχετικά με τα ρίσκα και οφέλη των εμβολίων, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία πήρε την πρωτοβουλία να συστήσει μια ομάδα εργασίας με σκοπό:
  1. Τη διερεύνηση των πεποιθήσεων των γονέων σχετικά με τους εμβολιασμούς & των αντιρρήσεων που αντιμετωπίζουν οι παιδίατροι από τους γονείς στην Ελλάδα.
  2. Την ανάπτυξη μιας στρατηγικής επικοινωνίας προς παιδιάτρους, η οποία θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια να κάνουν αποτελεσματικές συζητήσεις με γονείς σχετικά με τα εμβόλια.
Ο τελικός στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η διατήρηση της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα.
Το 1ο βήμα είναι η συλλογή απόψεων από τους παιδιάτρους σχετικά με την έκταση του προβλήματος στη χώρα μας, και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο σύντομο ερωτηματολόγιο, έτσι ώστε να συμβάλετε κι εσείς στην προσπάθεια αυτή.

Ενημερώσου… είναι μεταδοτικό

Απαντήστε στην έρευνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *