ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Συνέχιση διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και ΕΟΠΥΥ

ενιεοπυυΠραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Παραβρέθηκαν από την Επιτροπή ο Πρόεδρος κος Αθανάσιος Βοζίκης, η κα Μήκα Ελισάβετ, Πρόεδρος της υποεπιτροπής διαπραγματευσης για τις Ιατρικές Επισκέψεις και τα μέλη Δημήτριος Κρεμαλής, Καραπάνος Νικόλαος. Την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Ελευθερίου, ο Ταμίας κ. Κ. Δάβος και τα μέλη Ε. Τσώνου και Κ. Αργυράκης.

Σε αυτήν την πρώτη συνάντηση η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ενημερώθηκε για το ρόλο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και το χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δήλωσε στην Επιτροπή ότι θα συνεισφέρει με τις προτάσεις της στη δημιουργία των νέων συμβάσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν προκαθορισμένους και σαφείς όρους συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ με σκοπό να διασφαλίζεται η περίθαλψη των ασφαλισμένων αλλά και η οικονομική βιωσιμότητα των μελών της. Δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι σύντομες ώστε το τελικό σχέδιο των συμβάσεων να είναι έτοιμο προς υπογραφή το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε πριν από τις Ευρωεκλογές. Κατέστησε δε σαφές ότι νέα παράταση των υφισταμέων και μη υπογεγραμμένων από των ΕΟΠΥΥ συμβάσεων δεν θα γίνει ανεκτή, δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε κανένα απολύτως περιορισμό της πρόσβασης των ασφαλισμένων σε φάρμακα και ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ εξέφρασε την πάγια θέση της για αύξηση της αμοιβής, που πρέπει να παραμείνει κατά πράξη και περίπτωση, την θέσπιση ρήτρας σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, την κάθετη αντίθεσή της στην τακτική των “κουρεμάτων¨ και του claw back, τον διαχωρισμό των κωδικών των κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τις λοιπές δαπάνες και τέλος την θέση της για ελεύθερες συμβάσεις με όλους τους ιατρούς που θα ήθελαν να κάνουν σύμβαση. Ξεκαθαρίσαμε ότι θεωρούμε επιτακτική την αύξηση της χρηματοδότησης για την ΠΦΥ.

Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε εντός της εβδομάδας η Επιτροπή να δώσει στην Ένωση γραπτό προσχέδιο της σύμβασης προς συζήτηση. Το προσχέδιο αυτό θα αξιολογηθεί από τα μέλη και τους νομικούς συμβούλους της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και θα αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες συναντήσεις μας με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

 

Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ το προσχέδιο σύμβασης από τον ΕΟΠΥΥ και την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με σκοπό την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                 Χ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *