Γιατροί με μπλοκάκι στο ΕΣΥ! Ανοίγει η πόρτα για ιδιώτες στα νοσοκομεία

γιατροιΟ χειρότερος φόβος των νοσοκομειακών γιατρών φαίνεται ότι γίνεται πράξη. Έρχονται οι γιατροί a la cart στο ΕΣΥ

Διάπλατα ανοίγουν πια οι πόρτες στα δημόσια νοσοκομεία για πρόσληψη γιατρών μόνο για συγκεκριμένο έργο και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη. Οι συμβάσεις έργου χρόνια τώρα αποτελούν το χειρότερο εφιάλτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς έτσι χάνουν δικαιώματα μονιμότητας που κρατούν με νύχια και με δόντια σε ένα άκρως μνημονιακό περιβάλλον στοπ ΕΣΥ.

Η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας πέρασε μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και εκτός των άλλων θα είναι δυνατόν να απασχολούνται και ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Παρότι αρχικά επρόκειτο να εφαρμοσθεί μόνο στον ΟΚΑΝΑ τελικά το μέτρο επεκτείνεται στο ΕΣΥ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

 

Ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση του υπουργείου Υγείας, με την οποία επεκτείνει τη δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ενώ αρχικά η ρύθμιση, αφορούσε μόνο στον ΟΚΑΝΑ.

 

Ο Γιάννης Στουρνάρας, επιχειρηματοόγησε λέγοντας πως έτσι δίνεται η δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας του ΕΣΥ με γιατρούς, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του γιατί η αντιπολίτευση δεν δέχεται αυτή τη βελτίωση.

 

Πάντως η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να εκτελούν ιατρικές πράξεις είχε ούτε λίγο ούτε πολύ προαναγγελθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος δεν εμφανιζόταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Παράλληλα σε ανύποπτο χρόνο ο κ.Γεωργιάδης είχε μιλήσει για τη δυνατότητα νοσοκομειακών γιατρών να χειρουργούν πελάτες τους το απόγευμα έναντι συγκεκριμένης αμοιβής ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη και οι συνομιλίες με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να νοσηλεύουν τους πελάτες τους.

http://iatropedia.gr/articles/read/6553

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *