Πάτρα: Ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έδωσε 20χρονος Πυργιώτης

ριοΤη γενναία απόφαση να χαρίσουν ζωή σε τέσσερις ανθρώπους με τον θάνατο του γιου τους πήραν οι γονείς του 20χρονου από τον Πύργο που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο τα ξημερώματα της Μ. Τετάρτης στην επαρχιακή οδό Πύργου – Οινόης, κοντά στο Κουζούλι.

Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε μία μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου αφ’ ενός να μεταμοσχευθεί ο ένας νεφρός και αφ’ ετέρου να μεταφερθούν ο δεύτερος νεφρός, το ήπαρ και η καρδιά του 20χρονου.

Ο ένας νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε λήπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ ο δεύτερος νεφρός δόθηκε για μεταμόσχευση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ήπαρ θα μεταμοσχευθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η καρδιά στο Ωνάσειο.

 

Η μεταμόσχευση του ενός νεφρού αναμένεται να ξεκινήσει απόψε στο Νοσοκομείο του Ρίου από την επιστημονική ομάδα του Διονύση Καραβία, ενώ επίσης αργά απόψε, στο νοσοκομείο του Ρίου θα ξεκινήσει και μια δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού, από άλλο δότη.

 

Ο 20χρονος έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε ένα ελαιόδεντρο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου χθες τη νύχτα έγινε άλλη μία μεταμόσχευση νεφρού από άλλο δότη.

 

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *