Σωτήρια Εμβόλια Μηνιγγίτιδας και Φάρμακα πρώτης ανάγκης δωρίζει η Novartis Hellas στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

DSC_0050230 εμβόλια μηνιγγίτιδας και εκατοντάδες φάρμακα μεγάλης αξίας δωρίθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια της συνεργασίας που ξεκίνησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Τράπεζα Φαρμάκων και το Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Ανασφάλιστους του ΣΦΕΕ.

Η δωρεά αυτή θα ωφελήσει εκατοντάδες ασθενείς, ενώ τα εμβόλια θα καλύψουν ανασφάλιστα παιδιά και εφήβους που είναι εκτεθειμένα τον μηνιγγιτιδόκοκκο.

Επίσης, τα φάρμακα άμεσης προτεραιότητας θα καλύψουν ανασφάλιστους που λαμβάνουν χρόνιες αγωγές από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολήςvlcsnap-2014-04-24-15h12m20s26, καθώς επίσης και εμπερίστατους σε μητροπόλεις, ιδρύματα, συνεργαζόμενα κοινωνικά φαρμακεία και παραρτήματα του Ιατρείου σε όλη τη χώρα.

Κατά την παράδοση των φαρμάκων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε τον Γεν Διευθυντή της Novartis Hellas Κώστα Φρουζή και καλωσορίζοντας τη διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Σίσσυ Ηλιοπούλου της εταιρείας, δήλωσε: «Πραγματικά θέλω να συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή της Novartis Hellas και να εξάρω την προσπάθεια αυτή στο επίπεδο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. Πολλά παιδιά θα προστατευτούν από το θανατηφόρο μηνιγγτιδόκοκκο που έχει ιδιαίτερη έξαρση τον τελευταίο καιρό. Πολλοί είναι και οι ανασφάλιστοι χρόνιοι πάσχοντες που έχουν ανάγκη τα φάρμακα αυτά. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κάνει ένα σπουδαίο έργο μέσα από τον εθελοντισμό και μέσα από τους χορηγούς του. Χωρίς τους χορηγούς αυτούς δε θα είχαμε τη δυνατότητα να παρέχουμε τη θεραπεία στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Μαζί με το διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωστή Δήμτσα ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του 2012 εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για τα ανασφάλιστα και φτωχά παιδιά που έχουν ανάγκη. Οι ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών συνεχώς αυξάνονται, και όσο μπορούμε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με τη βοήθεια των χορηγών μας, θα τις καλύπτουμε.»

 

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Σίσσυ Ηλιοπούλου, σημείωσε: «Η Novartis είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, όχι μόνο μέσω της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Στο κέντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο άνθρωπος και στόχος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες αλλά πρωτίστως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *