Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τη Συνέντευξη Τύπου για τη δωρεά φαρμάκων σε ανασφάλιστ​ους.

αδωνιςΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα στην Συνέντευξη Τύπου της Roche Hellas για την δωρεά φαρμάκων αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ για ανασφάλιστους ασθενείς.

Μετά το πέρας της συνέντευξης ο Υπουργός Υγείας παραχώρησε τις εξής δηλώσεις:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού, τι δηλώνετε;

«Παρά τις Κασσάνδρες η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προχωρά κανονικά. Τα Πολυιατρεία άνοιξαν. Εξυπηρετούν τον κόσμο εδώ και ένα μήνα. Και από σήμερα ξεκίνησε η υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού, για να μην υπάρχουν αναμονές. Να πω ότι βεβαίως έχουμε ιατρό υπηρεσίας σε κάθε (Πολυιατρείο του) ΠΕΔΥ, που μπορεί να κρίνει αν κάτι είναι έκτακτο και να μπορεί να μπαίνει εκτός ραντεβού. Να μπορεί δηλαδή να πηγαίνει κάποιος και χωρίς ραντεβού, αλλά συστήνουμε να πηγαίνει κάποιος αφού έχει κλείσει το ραντεβού, για να μην ταλαιπωρείται».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας πείτε λίγο για τις χρεώσεις των γραμμών;

 

«Οι χρεώσεις των γραμμών, όπως ξέρετε, είναι μέχρι ένα ευρώ. Είναι χωρίς χρονοχρέωση από αστικό τηλέφωνο. Χρονοχρέωση υπάρχει μόνο αν πάρεις από κινητό τηλέφωνο, ενώ μπορείς να κλείσεις και πλέον του ενός ιατρού ραντεβού».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε ότι θα μπορούν να βρουν γιατρό; Ξεκινά σήμερα.

 

«Βρίσκουν γιατρό. Ήδη, κάθε μέρα εξυπηρετούμε τον ίδιο αριθμό ασθενών που εξυπηρετούσαμε πριν την απεργία. Μπορείτε να πάτε στα μεγάλα (Πολυιατρεία του) ΠΕΔΥ, π.χ. στη Θεάτρου, στην Αλεξάνδρας, στην Καλλιθέα και αλλού, και θα δείτε ότι έχουμε, κάθε μέρα πια, κανονικά η ροή ασθενών. Τώρα με τα τηλεφωνικά ραντεβού, θα γίνει και χωρίς αναμονές».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον κοροναϊό. Αν σας ανησυχεί. Αν φοβάστε, γιατί είδαμε και χθες καθηγητές του ΚΕΕΛΠΝΟ που το μελετούν. Που το ψάχνουν.

 

«Οι καθηγητές καλά κάνουν και το μελετούν. Και τους ευχαριστούμε, όπως ευχαριστούμε γενικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, που αντέδρασε σε πρώτο χρόνο. Φανταστείτε ότι αυτό ήταν ένα γεγονός που συνέβη Μ. Πέμπτη βράδυ. Το διαχειριστήκαμε τις πρώτες ώρες της Μ. Παρασκευής. Και εγώ σε συνεχή επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και όλοι οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρέπει να τους ευχαριστήσω, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τη χώρα. Φανταστείτε αν είχε γίνει μια λάθος διαχείριση σε αυτό το θέμα, τι θα μπορούσε να συμβεί.

 

Η Ελλάδα έλαβε χθες συγχαρητήρια από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Παρακολουθείται. Ευχόμαστε να πάει καλά. Αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση η υγεία του. Κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό. Πάντως το σημαντικό για τη χώρα, πέραν του συγκεκριμένου ανθρώπου, είναι ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού, που θα ήταν πολύ επικίνδυνο».

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πέραν των δικών μας θεμάτων, ήσασταν πολύ σκληρός με το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητα της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απεσύρθη. Γιατί;

 

«Κοιτάξτε τι απεδείχθη χθες: Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα ξεβρακώσει την κα Μέρκελ, εξεβρακώθη από τον Ερντογάν. Αυτό ας το θυμούνται κάποιοι στις Ευρωεκλογές που έρχονται».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *