Νέα από Αρκαδία. Προεκλογικές φαυλότητες

ARKADIA18-150x15017 Πολλαπλές ανακατατάξεις παρατηρούνται εσχάτως στους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, ασυνήθιστες σε άλλες εποχές. Προφανώς η εποχή που ζούμε δεν είναι συνηθισμένη και έτσι εξηγούνται πολλά. Ωστόσο οι άλλοτε συμπαγείς αυτοδιοικητικές ομάδες έχουν καταστεί… φτερό στον άνεμο και όλοι κινούνται με βάση την επιβίωσή τους στις επόμενες εκλογές του Μαίου. Τα κτυπήματα από τις αποσκιρτήσεις είναι τόσο συχνά και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες τόσο φτηνές και υποτιμητικές της νοημοσύνης όλων μας, που δύσκολα μπορεί κανείς να εκτιμήσει μέχρι πού θα φθάσει η παρούσα κατάσταση.

Οι διαφοροποιήσεις συμβούλων από δημοτικούς ή περιφερειακούς συνδυασμούς με τους οποίους εξελέγησαν ως εξαίρεση συνέβαινε και κατά το παρελθόν, αλλά αυτό το φαινόμενο της επιδημίας στις μέρες μας δεν έχει προηγούμενο και δικαίως εγείρει ζήτημα συνέπειας για τον πολιτικό κόσμο. Αυτός ο ακραίος καιροσκοπισμός που παρατηρείται από συμβούλους της περιφερειακής συμπολίτευσης, οι οποίοι αλλάζουν στρατόπεδο ένα μήνα προ των εκλογών και αναζητούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες και τις τύψεις τους, προκαλεί το κοινό αίσθημα. Δεν εξηγείται με την κοινή λογική η οβιδιακή μεταμόρφωση κάποιων πολιτευομένων με συγκεκριμένη και γνωστή διαδρομή, συμμετοχή και ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια, και τώρα που είναι η ώρα της ανάληψης των ευθυνών τους στρίβουν με ευκολία και παριστάνουν τις μωρές παρθένες. Μόλις διαπιστώνουν ότι δεν παίρνουν υπόσχεση για συγκεκριμένη έμμισθη αυτοδιοικητική θέση, το παίζουν αντάρτες του γλυκού νερού και επιτίθενται κατά προσώπων που πρώτα υμνούσαν. Φαύλοι και αμοραλιστές του αισχίστου είδους με πρόσχημα τη συνέπεια ανασύρουν τη σημαία ευκαιρίας και δείχνουν ξεδιάντροπα να ενδιαφέρονται πρωτίστως για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση, αδιαφορώντας πλήρως για το τι συμβαίνει στον τόπο τους.

Είναι προφανές ότι δεν αμφισβητεί κανείς το απόλυτο δικαίωμα του υποψήφιου αυτοδιοικητικού να κινείται με βάση τη συνείδησή του, αρκεί αυτή δεύτερη να μην είναι τόσο, μα τόσο ελαστική. Ακόμη χειρότερα όταν η ελευθερία εξελίσσεται σε ασυδοσία και η ευθύνη περιορίζεται στις προσωπικές φιλοδοξίες χωρίς αρχές και όρια.

Εκτιμήσεις προεκλογικές

Προβλέψεις και εκτιμήσεις για την δυναμική των υποψηφίων στους δήμους της Αρκαδίας κάνει η γνωστή ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Μεταξύ άλλων αναφέρει για το δήμο Τρίπολης αναφέρει πως: « Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, προερχόμενος από τον χώρο της ΝΔ, διεκδικεί από τη θέση του φαβορί δεύτερη θητεία, καθώς η θητεία του θεωρείται επιτυχημένη και η αποδοχή από τους πολίτες είναι σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολυδιασπασμένος με την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Παυλή, αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την ταυτόχρονη κάθοδο του πρώην δημοτικού του συμβούλου Νίκου Τσιαμούλου και την υποψηφιότητα του γιατρού καρδιολόγου Κώστα Τζιούμη, αφού δεν είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις για κάθοδό του υπό τον Δ. Παυλή. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο πρόσωπο στον εκλογικό στίβο, γνωστή ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη, εκτιμάται ότι μπορεί να περάσει, έστω και δύσκολα, στο β΄ γύρο με τον Γ. Σμυρνιώτης αλλά με μικρές πιθανότητες να κερδίσει καθώς, με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσουν στο μεγάλο του μέρος τον προερχόμενος από τη ΝΔ, νυν δήμαρχο θεωρείται ότι δεν θα έχει εφεδρείες για τη «μάχη» αυτή. Ο Δημήτρης Νικολάου είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ».

Δαλιάνης – υποψήφιος

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους δημότες της Βόρειας Κυνουρίας ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Δαλιάνης. Στη επιστολή αυτή θέτει ως στόχο να: να υπηρετήσει την κοινωνία και να εργαστεί για όλους τους συμπολίτες του, «με νομιμότητα, διαφάνεια, σύνεση και όραμα προκειμένου να προσφέρουμε στον τόπο μας ότι του αξίζει και όσα δικαιούται». Κρίνοντας την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Σκαντζού μιλά για ένα δήμο που κάνει «βήμα σημειωτόν και χωρίς αποτέλεσμα. Η στασιμότητα, η αδράνεια και η οπισθοδρόμηση είναι το κυριότερο «παραδοτέο έργο» της Δημοτικής Αρχής, παρά τις μεγάλες «βαρύγδουπες προεκλογικές και μετεκλογικές» εξαγγελίες».

Κύπριοι πρόσκοποι

Το διήμερο 14 και 15 Απριλίου 2014 επισκέφτηκαν την Δημητσάνα, 20 πρόσκοποι της 27ης Κοινότητας Ανιχνευτών Λεμεσού Κύπρου, υλοποιώντας το προσκοπικό τους πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ελληνικά προσκοπικά σωματεία. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα, στα ιστορικά μνημεία και στα μοναστήρια και έκαναν ράφτινγκ στον Λούσιο.

Εκ μέρους του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννη Γιαννόπουλου, τους Κυπρίους προσκόπους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, η Αντιδήμαρχος Μαρίνα Διαμαντοπούλου, με τοπικά κεράσματα και αναμνηστικά δώρα. Οι νεαροί Κύπριοι, ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής, ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και έφυγαν για την πατρίδα τους ως πρεσβευτές της Γορτυνίας, μεταφέροντας όλες τις ευχάριστες εμπειρίες που αποκόμισαν.

Ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Αγωνίζονται για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», οι εργαζόμενοι σε αυτό. Και με επιστολή τους και αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο της Μ. Τρίτης διαμαρτύρονται γιατί έχουν να πληρωθούν επτά μήνες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΤ κ. Κοκκινάκος αναγνώρισε τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και επέρριψε στο υπουργείο την ευθύνη για την καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων αν και έχει υπογραφεί εδώ και καιρό η σύμβαση, ενώ ο δήμαρχος μίλησε για προσπάθεια μεταφοράς πόρων από το ΕΣΠΑ ώστε να τρέξει το πρόγραμμα.

Ασκηση φιλανθρωπίας

Στα πλαίσια της φιλανθρωπίας που ασκεί η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας με το φιλανθρωπικό της Πρόγραμμα « Το καλάθι του πτωχού αδελφού» εντάσσεται και αυτή της Μεγάλης Τετάρτης 16ης Απριλίου 2014 προς τις δοκιμαζόμενες οικογένειες της πόλης μας, όπου μέσω των Ενοριών, διατέθηκαν παρουσία του Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρου, δέματα τροφίμων με ζυμαρικά, λάδι, πορτοκάλια, κρέατα κ.λ.π. για τις ημέρες του Πάσχα.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους που προσέφερε για μια ακόμα φορά ποσότητα χιλίων κιλών κατεψυγμένων πουλερικών δια την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος.

Παυλής για όλα

Συνέντευξη με τα πιο ουσιαστικά σημεία του προγράμματος αλλά και για το ψηφοδέλτιό του έδωσε στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του TV Super τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, o υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά”, το βράδυ της Μ. Τρίτης 15 Απριλίου. Αναφέρθηκε σε όλα όσα απασχολούν το δήμο σήμερα, όπως η κοινωνική φροντίδα, η ποιότητα ζωής του πολίτη , η ανάπτυξη του Δήμου μέσα από δράσεις και οι νέες θέσεις εργασίας. Επίσης η διοίκηση – οργάνωση του Δήμου που είναι στους στόχους για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και την αξιοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας. Τέλος η διαφάνεια, ο βασικότερος άξονας καθώς και η δημιουργία υποδομών στην αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη, με έδρα τη Τεγέα όσον αφορά την αγροτική διαχείριση και το Λεβίδι όσον αφορά την κτηνοτροφία με υποστήριξη ειδικών , γεωπόνων και διαχείριση των προγραμμάτων που τα αφορούν.

Χαμογελάτε

– Γιατρέ μου, η καρδιά μου χτυπάει ακανόνιστα.

– Μην ανησυχείτε. Σε λίγο θα σταματήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *