ΠΙΣ. Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τον ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ6-150x120Συνάντηση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αμέσως μετά το Πάσχα με την παρουσία και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία επί των θέσεων και προτάσεων, τις οποίες η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες στον ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδεκτές από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και απέμεινε η τελική επεξεργασία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμπεφωνημένα.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει, ζητούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να μην ξαναδοκιμάσουμε σαν κλάδος νέo claw- back και rebate και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις ή αντιλήψεις που δεν οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, συνεπάγονται τερματισμό των συνομιλιών και έναρξη κινητοποιήσεων.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι η υπομονή έχει και όρια και ότι η περίθαλψη των ασφαλισμένων και η λειτουργία των ιατρών δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις, που επιδεινώνουν τα προβλήματα, υποβαθμίζουν και υποτιμούν κάθε λειτουργία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *