Νέα από Αρκαδία. Κρίση ή Παρακμή;

ARKADIA18-150x15017 Δεν υπάρχει μέρα της εβδομάδας που να μην κάνουμε συζητήσεις, ή να μην παρακολουθούμε ανάλογες στην τηλεόραση, για την κρίση, για την οικονομία, την κοινωνία, τη βία, τις επερχόμενες εκλογές. Σε διαλλακτικό ή συγκρουσιακό τόνο, με σύγχυση, οργή ή ψυχραιμία, διάθεση απολογισμού και αναστοχασμού, όλοι ανησυχούμε και αναρωτιόμαστε. Πού είμαστε, πώς καταρρεύσαμε, πόσο φταίξαμε; Μόνο οι αδιάλλακτοι έχουν έτοιμες απαντήσεις, με διακριτό πάντα αντίπαλο: τους άλλους.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο μια εκδήλωση – με προσκαλεσμένο ομιλητή το καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά και με θέμα : «Η Ελλάδα σήμερα . Κρίση ή Παρακμή». Το ερώτημα ενδιαφέρον. Τι πραγματικά βιώνουμε σήμερα και πόσο θα κρατήσει; Έχουμε ελπίδες για ανάκαμψη; Τι σημαίνει πτώση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας, σε ένα κράτος διχασμένο πολιτικά, όπου μαίνεται η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, σε ένα κράτος που δεν παράγει τίποτε, με ένα συνδικαλισμό να ορίζει την πορεία του;

Εάν δεν είναι αυτό παρακμή, τότε τι είναι; Διερωτήθηκε ο καθηγητής. Και μαζί με αυτόν διερωτώμεθα κι εμείς σήμερα. Όταν λείπουν από την ενεργό πολιτική λαμπερές προσωπικότητες, με έμπνευση, σκέψη, όραμα, προσήλωση σε αρχές και αξίες, με ρητορική ισχυρών επιχειρημάτων και αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή των δημοκρατικών διαδικασιών, που αλήθεια πηγαίνουμε;

Σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου μαίνονται η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, ο ανορθολογισμός, που αποπροσανατολίζει, υπονομεύοντας και διαβάλλοντας κάθε πρόθεση μεταρρύθμισης και αναγκαίων αλλαγών, πόσο δυνατή είναι τελικά η ανάκαμψη;

Μέσα στον εκκωφαντικό θόρυβο, όπου όλοι μιλάνε αλλά ελάχιστοι έχουν κάτι να πουν, ο λόγος του Γιανναρά, όπως ακούστηκε, αποτελεί μια σταθερά, με λογική και δυναμική για το μέλλον. Σήμερα, ο ενεργός πολίτης δεν έχει έναν μόνο εχθρό, ώστε να πάρει θέση και να οργανώσει τη στρατηγική του σε σχέση με αυτόν. Είναι πολλά τα μέτωπα που ανοίγουν, άλλα υπαρκτά και άλλα επινοημένα. Από κοντά και η αναπόφευκτη κόπωση, η επιθυμία απόσυρσης, παραίτησης, μοιρολατρικής αναδίπλωσης.

Τι απομένει; Οι μικρές πολιτικές πράξεις. Σαν τον καταγγελτικό λόγο του ομιλητή, όχι μόνο ενάντια στη διαφθορά του συστήματος, αλλά και στον βολικό εαυτό μας. Για να αφυπνιστούμε και να δούμε την πραγματικότητα υπό το πρίσμα της λογικής και του συμφέροντος. Ημών των πολιτών και όχι των πολιτικών και των συνδικαλιστικών αποφυάδων τους.

Εντυπωσίασε ο Γιανναράς

Γλαφυρός και μεστός νοήματος ο Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς καθήλωσε το ακροατήριό του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο όπου και μίλησε, καλεσμένος του Φιλοτεχνικού Ομίλου. Λόγια αυτονόητα και γι αυτό δυσεύρετα στις μέρες μας όπου η παραπολιτική και ο μαξιμαλισμός του πολιτικού άμβωνα έχει συμπαρασύρει και εκείνον της εκκλησίας και έχει μπερδέψει τα βήματά μας. Εμφανής και η απουσία εκπροσώπου της τοπικής εκκλησίας, ίσως γιατί ο ομιλητής σε κάθε του κείμενο ή ομιλία καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του κλήρου, υποδεικνύοντας τα καίρια της ζωής και της ορθοδοξίας, κηρύσσοντας επιστροφή στην αλήθεια και γνησιότητα της Εκκλησίας.

Εγκαταλείπει ο Γεωργακόπουλος

Μετά από πολλά χρόνια ενεργού παρουσίας και συμμετοχής στα τοπικά πράγματα της πόλης, είτε ως απλός δημοτικός σύμβουλος και ως επί κεφαλής δημοτικού συνδυασμού ο γιατρός κ. Κώστας Γεωργακόπουλος εγκαταλείπει το δήμο. Απογοήτευση, κούραση ή κάτι άλλο; Ό,τι κι αν συμβαίνει, το τοπικό κοινοβούλιο χάνει έναν εξαίρετο ρήτορα, ρεαλιστή και βαθύ γνώστη των πραγμάτων της πόλης. Η απουσία του θα είναι εμφανής στην επόμενη δημοτική πενταετία.

Το Νομικό Πρόσωπο

Απολογισμό της δράσης της ως επί κεφαλής του Νομικού Προσώπου του δήμου Τρίπολης πραγματοποίησε χθες με συνέντευξή της η κ. Χριστίνα Ζαμπαθά. Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, Πνευματικό Κέντρο, ΔΑΚ Τρίπολης, Δημοτική – Δημόσια βιβλιοθήκη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ είναι κάποιοι από τους τομείς της αρμοδιότητάς της στους οποίους στάθηκε με επιτυχία και πρόσφερε πολλά στην πόλη. Εμείς να τονίσουμε την δυναμική που προσέδωσε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με τη επαναλειτουργία του, μέσα από αξιόλογες παραστάσεις λόγου, μουσικής και θεάτρου, θέτοντας την αναγκαία γόμωση για εκτίναξη του θεάτρου στο μέλλον.

Υποψηφιότητες Πελοποννήσου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ο οποίος στηρίζεται τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι στο β΄ γύρο πιθανότατα μαζί με τον (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ), υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη. Την κατάσταση μπέρδεψε κάπως η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ) αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας του Π. Τατούλη, Γιώργου Δέδε, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του αλλά και του Γιάννη Μανώλη που υποστηρίζεται από τη Νέα Μέρα. Υποψήφιος του ΚΚΕ θα είναι και πάλι ο Νίκος Γόντικας, ενώ από τη Χρυσή Αυγή κατεβαίνει ο καρδιοχειρουργός – θωρακοχειρουργός Δημήτρης Δολτσινιάδης. Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, υπάλληλος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του δήμου Καλαμάτας, πολιτευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, θα είναι ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Πάνος Σουκαράς των Οικολόγων και ο Παναγιώτης Κάτσαρης της ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Πηγή: aftodioikisi,gr

Φιλανθρωπίες

Με 1500 κιλά πορτοκάλια, γκρέιπ-φρουτ και λεμόνια πλούτισαν την Παρασκευἠ 11 Απριλίου 2014 το φιλανθρωπικό πρόγραμμα « Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού » της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, οι αδελφοί Νικόλαος και Χαράλαμπος Καπετάνιος, που καλλιεργούν τα κτήματα της Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης στο Ελληνικό της Αργολίδος.

Επίσης, η Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης, η Διοικούσα Επιτροπή και η νέα αδελφότητα της Μονής, είναι κοντά στους άπορους συμπολίτεςμας προσφέροντας ποικιλοτρόπως την αγάπη τους και στηρίζοντας με κάθε τρόπο το φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Μητρόπολης.

Υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα εννέα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας όπως και αυτό του Αντιπεριφερειάρχη ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Οδυσσέας Βουδούρης. Τα ονόματα αυτά είναι: Τάκης Γατσόπουλος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και

: Σαράντος Αλεξανδρής, Ράνια Δεληγιάννη, Πέτρος Ζούνης, Σωτήρης Λάτσης, Αθανασία Μάντη, Ντίνα Μπόζου, Βασίλης Τσίρμπας, Ζαχαρούλα Σαρή, Άκης Χουζούρης, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Γόντικας κατά Τατούλη

Ο επί κεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Γόντικας με ερώτησή του προς τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη ζητά να μάθει τι μέτρα θα πάρει: « για να πληρώσουν οι καπιταλιστές ό,τι τουλάχιστον οφείλουν, όταν για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους τα χαράτσια οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακόμα και των μισθών, συντάξεων και επιδομάτων είναι στην ημερήσια διάταξη».

Ενδεικτικά αναφέρει: Στο Costa Navarino χαρίστηκαν 100.000m νερού, 30.000 ευρώ δημοτικά τέλη παλαιότερων χρόνων, θα πληρώνει πλέον δημοτικά τέλη μόνο για ένα εξάμηνο το χρόνο.

Για εισφορά γης χρωστούν το Costa Navarino 68 στρέμματα, το ΥΔΡΑ ΜΠΙΤΣ 27 στρέμματα, η Mind Compass 47 στρέμματα και μιλάμε για φιλέτα γης αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Για αποπληρωμή για την αγροτική και επαρχιακή οδοποιία δεκάδων στρεμμάτων από το Costa Navarino και την Mind Compass αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Χαμογελάτε

Αν θέλεις να μάθεις για την αληθινή αγάπη, βάλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σου το σκύλο και τη φιλενάδα σου για μια ώρα. Όταν ανοίξεις, μάντεψε ποιος από τους δυο θα είναι χαρούμενος που σε βλέπει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *