Γιούνκερ: «Λάθος» οι μεγάλες περικοπές στο ελληνικό σύστημα υγείας

γιουνγκερΟ πρώην επικεφαλής του Eurogroup παραδέχεται το «έγκλημα» κατά της υγείας των ελλήνων πολιτών – Ο κ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει να το υπερασπίζεται;

Μετά Χριστόν προφήτης εμφανίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, όσον αφορά στην καταστροφική πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και δη στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel am Sonntag», ο κ. Γιούνκερ παραδέχεται ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, με τις ευλογίες πάντα των Βρυξελλών, είναι οι μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία.

Σήμερα, και εν όψει του ενδεχόμενου να αντικαταστήσει τον κ. Μπαρόζο στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βλέπει τα λάθη στην πολιτική κατά της οικονομική κρίσης που ακολουθήθηκε και φοβάται για φυγή εργατικού δυναμικού από την Ευρώπη.

Αφού η ανεργία στην Ελλάδα σκαρφάλωσε σε δυσθεώρητα ύψη, καταστράφηκε μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, μπήκαν χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νέα ελληνικά μυαλά συνεχίζουν να φεύγουν για το εξωτερικό μη βλέποντας μέλλον στην πατρίδα τους, οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών λένε «συγγνώμη, λάθος».

Ο κ. Γιούνκερ, ως επικεφαλής του Eurogroup, συμμετείχε σε πολλές από τις αποφάσεις που επέβαλαν στην Ελλάδα τις αιματηρές περικοπές και είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσει σε «σημείο μηδέν» το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται προ της κατάρρευσης, με την ανυπαρξία στην ουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους πολίτες να πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η δικαιολογία που επικαλείται σήμερα ο κ. Γιούνκερ είναι ότι η «Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς συμβιβασμούς», γι’ αυτό και ψήφισε αποφάσεις με τις οποίες δεν ήταν 100% σύμφωνος, όπως τονίζει. Επιπλέον, σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να ρίξουμε όλη την ευθύνη στην τρόικα», καθώς υπάρχουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχηγοί κρατών που ήταν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις αυτές, ονομάζοντας τους Φινλανδούς, κοιτώντας όμως προς την κυβέρνηση του Βερολίνου και την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup παραδέχεται στην ουσία ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και η τρόικα επέβαλαν ένα σχέδιο διάλυσης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες και τις αδικίες εις βάρος του ελληνικού λαού.

Τι έχει να πει άραγε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υλοποίησε τις άδικες -κατ’ ομολογία Γιούνκερ- μεταρρυθμίσεις και διεκδίκησε μάλιστα από τους τροϊκανούς τις «δάφνες» για αυτές; Τι έχει να πει για την καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω ακόμα και από το όριο που είχαν απαιτήσει οι δανειστές;

Τώρα, που οι μάσκες πέφτουν εντός και εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να ανατραπεί η πολιτική διάλυσης της δημόσιας υγείας, για να μην βιώσει ο ελληνικός λαός σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση τις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, τις οποίες έχουν αναγνωρίσει, τόσο Έλληνες όσο και ξένοι επιστήμονες.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *