Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Υπήρξαν «επιλεκτικές» μετακινήσεις από τις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Κεντρική Διοίκηση – Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ

ιατρικός σύλλογος πειραιά 25-11-11Πειραιάς, 14-4-2014

Α.Π. 1173

Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Μετά από ενημέρωση ιατρών μελών μας, ότι από τον Οκτώβρη του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2014, υπήρξαν «επιλεκτικές» μετακινήσεις από τις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην Κεντρική Διοίκηση – Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, ζητάμε να μας γνωρίσετε εάν είναι αληθές, ποιοί μετακινήθηκαν, πότε , με ποιά απόφαση και εάν είναι με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Σας γνωρίζουμε ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ Υφυπουργός Υγείας Κος Μπέζας, στις συναντήσεις που έγιναν Δεκέμβριο – Ιανουάριο στο Υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων, είχε απορρίψει τυχόν τέτοια τακτική, σε προσωπική δε επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός με την Πρόεδρο του ΙΣΠ, είχε δηλώσει άγνοια για το γεγονός και θα ζητούσε περαιτέρω στοιχεία επ΄αυτού.

Επειδή η κατάσταση όμως από ότι έχουμε ενημερωθεί είναι διαφορετική και οφείλουμε όλοι να λέμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα, ζητούμε να μας απαντήσετε στα ως άνω ερωτήματα μας. Σε έναν αγώνα η αντιμετώπιση όλων θα πρέπει να είναι ισότιμη και διαφανή.

Οφείλατε δε εάν ισχύουν οι αναφορές που μας έγιναν να είχατε προβεί σε εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν την λήξη αλλαγής του ΕΟΠΥΥ και όχι τον Νοέμβριο Δεκέμβριο-Ιανουάριο να μετακινείται και να τοποθετείται σε θέσεις που δημιουργήσατε άτομα «εν κρυπτώ» προκειμένου να αποφύγουν την διαθεσιμότητα, την απομάκρυνση τους από τον οργανισμό, το αναγκαστικό κλείσιμο των ιδιωτικών τους ιατρείων, αλλά ούτε να απεμπολησθούν εργασιακά δικαιώματα δεκάδων ετών. Δημιουργήσατε με αυτό τον τρόπο δύο κατηγορίες εργαζομένων.

Εάν συντρέχουν όλα τα ανωτέρω, οι επιμένουσες αναφορές απαιτούν την άμεση απάντησή σας και ενημέρωση μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                  ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

Κοινοποίηση:

– Υπουργό Υγείας Κο Γεωργιάδη

– Υφυπουργό Υγείας Κο Μπέζα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *