Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας στο Ελληνικό Φόρουμ για τον Διαβήτη.

ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΒΗΤΗΟ Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στο Ελληνικό Φόρουμ για τον Διαβήτη (Greek Leadesrhip Diabetes Forum), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή και η Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κα Χριστίνα Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Οι επιπτώσεις του Διαβήτη αφορούν σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Πέραν των επιπλοκών στην υγεία, προκαλούν δυσκολία στην καθημερινότητα και ένα σημαντικό βάρος για τους ασθενείς. Πρέπει λοιπόν να δοθεί βαρύτητα στην ενημέρωση του κοινού».

Από την πλευρά της, η κα Μακρή τόνισε την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης:

«Πρόκειται για ευαίσθητο θέμα και επίμαχο εχθρό. Θα πρέπει να καταρτισθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης με στόχο τη θεραπεία και την πρόληψη, με σύμπραξη των φορέων σε όλα τα επίπεδα. Στόχος θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και ενημέρωση για αντιμετώπιση του ζητήματος πέραν από προκαταλήψεις».

Τέλος, η κα Παπανικολάου ανέφερε:

«Η Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο για αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων, ένα νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα χρόνια νοσήματα (ενδυνάμωση ολιστικής αντιμετώπισης – πρόληψη)».

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.greekdiabetesforum.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *