ΙΣΑ .Οι πιέσεις απέδωσαν καρπούς

ΙΣΑsmallΗ Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συμμορφώθηκε εν τέλει με την δικαστική απόφαση για το πλαφόν συνταγογράφησης

Στην σημερινή συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ Μιχάλη Βλασταράκου, του Προέδρου του ΙΣΑ και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης κ. Γιώργου Πατούλη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτριο Κοντό μεταξύ άλλων έγινε διεξοδική συζήτηση για την συνέχιση της παράνομης εφαρμογής του πλαφόν συνταγογράφησης. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης επεσήμανε ότι ήδη από τις 3-4-2014 όπως προκύπτει από την σχετική πράξη επιδόσεως, κοινοποιήθηκε νομίμως η υπ. αριθμ. 59/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την ως άνω αναφερθείσα απόφαση του ΣΤΕ όπως είναι γνωστό ανεστάλη η εκτέλεση της ΓΠ/Οικ/2449/7-2-2014 αποφάσεως του Υπουργείου Υγείας και η υπ. αριθμ. 5239/11-2-2014 απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ που αφορούν στο πλαφόν συνταγογράφησης.

Παρά ταύτα, αν και κοινοποιήθηκε νομίμως η ως άνω δικαστική απόφαση, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ παρέλειπε να συμμορφωθεί και να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση ότι αυτό συμβαίνει αν και σύμφωνα με το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις, η τυχόν παράλειψή της δε να το πράξει συνιστά παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας και παράβαση καθήκοντος κατά την έννοια του άρθρου 259 ΠΚ, ο δε παραβάτης υπέχει και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση (πρβλ παρ. 4 του άρθρου 50 του Π.Δ. 18/1989).

Μετά τις έντονες πιέσεις του ΙΣΑ εν τέλει το μέτρο ανεστάλη, η Διοίκηση συμμορφώθηκε και πλέον δεν ισχύει το παράνομο αυτό μέτρο για το οποίο δώσαμε έντονες μάχες με επιτυχή εν τέλει έκβαση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                           ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *