Νέα από Αρκαδία. Η κομπίνα του υποκυβισμού και το ΣΔΟΕ

ARKADIA18-150x15017Πενία τέχνας κατεργάζεται θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της εφευρετικότητας του Έλληνα καθώς για ακόμη μία φορά απέδειξε πως όχι μόνο είναι γνώστης του νόμου αλλά κάνοντας «επιδέξια» χρήση του γλιτώνει πολλές εκατοντάδες ευρώ. Ο λόγος για τον υποκυβισμό του κινητήρα σε περίπτωση αλλαγής του ο οποίος επιτρέπεται με νόμο και όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με υψηλό κυβισμό και με το ανάλογο τίμημα μπορούν να γλιτώσουν από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, τα αυξημένα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και τα “τσουχτερά” τεκμήρια. Τα γνωστά ωστόσο κυκλώματα ενημερώθηκαν άμεσα για την εν λόγω εξέλιξη και από εκείνη τη στιγμή αναζητούσαν πελάτες με ανάλογη … «ιπποδύναμη» ώστε να τους προτείνουν με το αζημίωτο την αλλαγή του κινητήρα τους στα χαρτιά και μόνο στα χαρτιά.

Στις παράνομες αυτές μετατροπές έβαλε τέλος η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου το οποίο με συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιώντας πληροφορίες κατόρθωσε να ξεμπλέξει το κουβάρι της ανομίας και να θέσει τέρμα στις ορέξεις των επιτήδειων.

Από ό,τι φαίνεται το κύκλωμα είναι ευρύ και έχει μεγιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο την περίοδο αυτή της κρίσης όπου ο «πειρασμός» για λιγότερα έξοδα του αυτοκινήτου είναι μεγάλος και υπαρκτός. Βρίσκει δε πρόσφορο έδαφος επώασης στο υπάρχον σύστημα της νεοελληνικής πραγματικότητας με τις δυο «σταθερές» του. Την εκατόμβη των τροχαίων δυστυχημάτων και τη λατρεία του μέσου Έλληνα για αυτοκίνητο πολύ περισσότερων κυβικών από τις οικονομικές του δυνατότητες. Οι δύο αυτές «σταθερές», σε συνδυασμό με την επίσης σταθερή πολιτική των κυβερνήσεων να εισπράττουν από τη φορολόγηση του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, δημιούργησαν τη μαγιά για την ανάπτυξη της κομπίνας.

Η συνέχεια … προσεχώς και γνωστή, καθώς αφού ελεγχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που έχουν πραγματοποιήσει αλλαγή κινητήρα στο όχημά τους, τοποθετώντας κάποιον με μικρότερο κυβισμό, αναμένεται να καθίσουν στο «σκαμνί» και να περάσουν από το … ταμείο για τα περαιτέρω. Όλα, βλέπετε, έχουν ένα κόστος.

Ήταν όλοι εκεί

Αι γενεαί πάσαι, όλων των κομματικών αποχρώσεων, έδωσαν το «παρών» στον προχθεσινοβραδινό απολογισμό της θητείας του Πέτρου Τατούλη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου. Παρά το τσουχτερό κρύο από πολύ νωρίς ο προαύλιος χώρος του Πνευματικού Κέντρου είχε γεμίσει από φίλους και υποστηριχτές του Περιφερειάρχη, οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για τη συνέχιση της θητείας την επόμενη πενταετία. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων : ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής Κορινθίας ΝΔ κ. Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Φαρμάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Νατάσα Ράγιου, οο δήμαρχοι κ.κ Σμυρνιώτης, Σκαντζός, Μαρνέρης, Μπούρας και Γιαννόπουλος, ο πολιτευτής Κώστας Βλάσης, επί κεφαλής υπηρεσιών κ.ά.

Γνωστή παντού

Ο κ. Τατούλης στον εκτενή απολογισμό του έργου του μίλησε για ένα έργο – εγγύηση για το αύριο, που αξιοποίησε και το τελευταίο ευρώ από όσα διαχειρίστηκε, θεωρώντας το ως το μεγαλύτερο που έχει συντελεστεί ποτέ στην Πελοπόννησο ή είναι σε εξέλιξη. «Χάρις στην πολιτική μας για εξωστρέφεια», είπε ο Περιφερειάρχης, «αυξήθηκαν κατά πολύ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ενώ χάρις στην υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας αυξήθηκε αλματωδώς ο τζίρος από τον τουρισμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας». Η Πελοπόννησος έχει κατά τον κ. Τατούλη αποκτήσει το δικό της αναγνωρίσιμο brand όνομα και έχει γίνει της μόδας παγκοσμίως.

Εικονική πραγματικότητα

Πριν καλά καλά τελειώσει την ομιλία του ο κ. Τατούλης ήρθε η απάντηση από τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος λέει πως αυτό που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης δεν ήταν ένας ολοκληρωμένος και τεκμηριωμένος απολογισμός δράσης, αλλά μια προεκλογική φιέστα. Μάλιστα χαρακτηρίζει τον κ. Τατούλη «μαέστρο της εικονικής πραγματικότητας, ο οποίος προσπάθησε να μετατρέψει την άθροιση των προπαγανδιστικών δελτίων τύπου τρεισήμισι χρόνων σε απολογισμό του ανύπαρκτου έργου της διοίκησής του».

Συνέδριο Ορθοδοξίας

Η πανελλαδική ένωση Αρκάδων η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας, η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας και ο δήμος Τρίπολης οργανώνουν το 1ο συνέδριο της «Ορθοδοξίας του Ελληνισμού» στην Τρίπολη, 26 Απριλίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τριπόλεως, με στόχο η Αρκαδία να γίνει τόπος Προσκυνηματικού, Θρησκευτικού Προορισμού της Ορθοδοξίας και να ενταχθεί στον Πνευματικό Θρησκευτικό Τουρισμό της Ελλάδας. Μέσα από μεγάλες γιγαντοοθόνες θα προβληθούν τα ιστορικά Μοναστήρια της Αρκαδίας, τους Βυζαντινούς Ναούς και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, ολόκληρη την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, την φυσική ομορφιά της Αρκαδίας.

«Παραποίησαν την εισήγηση»

Ευθεία βολή κατά των «καπιταλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων», εκτοξεύουν με ανακοίνωσή τους οι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ Γόντικας και Γούργαρης, αναφέροντας ότι για «δέκα μήνες 60 στελέχη τους, εν κρυπτώ, συσκέπτονταν με την Περιφέρεια, θέτοντας τους όρους και της προϋποθέσεις για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους». Και τονίζουν: «Αποδεικνύεται όμως ότι, δεν είναι μόνο αδίστακτοι, στο να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική, που δεν σέβεται όχι μόνο το περιβάλλον και την τσέπη αλλά και την υγεία των κατοίκων, μπροστά στην καπιταλιστική κερδοφορία, είναι και επικίνδυνοι, αφού έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν, να παραχαράξουν και ουσιαστικά να πλαστογραφήσουν την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με στόχο να υποκλέψουν την ψήφο των μελών του ΠεΣυ, που το κατάφεραν βέβαια και με την βοήθεια των ΜΑΤ». Γι αυτό και ζητούν να έρθει το ζήτημα στο ΠεΣυ και να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και όχι μόνο, όπου υπάρχουν.

Ανοιχτή ΕΡΤ

Από την ΕΡΑ Τρίπολης η παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΕΡΤ είναι και θα μείνει ανοιχτή, μέσα από το www.ertopen.com. , την ΕΤ3, την ΕΡΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα και τους περιφερειακούς σταθμούς Αιγαίου, Βόλου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κομοτηνής, Λάρισας, Πάτρας, Ορεστιάδας, Πύργου, Ρόδου, Σερρών και Χανίων. Οι εργαζόμενοι που αψηφούμε το παράνομο και βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ επανεντάξαμε ειδησεογραφία, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά προγράμματα, πομπούς και σήμερα σχεδόν ΔΕΚΑ μήνες μετά το μαύρο στην ενημέρωση και στις καρδιές όλων των Ελλήνων είμαστε ακόμα εδώ, δυνατοί, αισιόδοξοι και σίγουροι για τη δικαίωσή μας και τη νίκη μας. Οι προσπάθειες μας δεν σταματούν εδώ και σύντομα θα ακουστούν και πάλι “οι φωνές” και άλλων περιφερειακών σταθμών μεταξύ αυτών και της ΕΡΑ Τρίπολης. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα… Σας γνωστοποιούμε τη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση eratripolis@gmail.com και ευχόμαστε να έχουμε πολλές και καλές επικοινωνίες….».

Εκδηλώσεις

Μην ξεχάσετε σήμερα το απόγευμα στις 6.30 την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αντιδήμαρχου Τρίπολης Σάββα Σαββάκη “Ισχυρή αυτοδιοίκηση:Ο δικός μας χώρος” στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής του Παναεπιστημίου Πελοποννήσου, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΜΑΡ, Μαρία Μαντούβαλου, Αν. καθηγήτρια της Φιλοδοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Σπυράκη, δημοσιογράφος, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ, Γιάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος Τρίπολης. Συντονιστής της εκδήλωσης ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, δημοσιογράφος. Μια ώρα αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που αφορά την παρουσίαση μίας πρωτοποριακής δράσης για την ανακύκλωση και το περιβάλλον από το δημοτικό συνδυασμό: Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα, του Νικόλα Τσιαμούλου.

Χαμογελάτε

-Εσύ τι δηλώνεις στην εφορία;

-Γοητευμένος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *