Ζητούνται οδηγοί για το ΕΣΥ με ή…χωρίς προσόντα! Επείγον έγγραφο για να καλυφθούν τα κενά

ekabΌπως όπως επιχειρεί τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα νέα κενά που εμφανίζονται στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη διαθεσιμότητα όλων των οδηγών προκειμένου να μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ

Και τι δεν σκαρφίζονται οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν τα νέα κενά που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων. Εργαζόμενοι που δε μεταφέρουν μόνο ασθενείς αλλά και τρόφιμα, ιατρικές εξετάσεις, αίμα αλλά και άλλο πολύτιμο υλικό.

Ο κλάδος μπαίνει σε διαθεσιμότητα την Τετάρτη 9 Απριλίου οπότε και αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε δημόσια νοσοκομεία και ειδικά της περιφέρειας όπου δεν επαρκεί ούτε το λιγοστό προσωπικό του ΕΚΑΒ και των ασθενοφόρων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Όμως η λύση μπορεί να έρθει από το …πουθενά. Και αυτό επειδή μάλλον την τελευταία στιγμή οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αντιλήφθηκαν ότι …δε βγαίνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Βασίλης Κοντοζαμάνης με επείγον έγγραφό του προς τους διοικητές των νοσοκομείων που ελέγχει, ζητά να του βρούνε όπως όπως εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης και να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα του οδηγού.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο που εστάλη με email σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττικής

odigoi_a_ypeκλικ στην εικόνα

 

 

Ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί καθώς είναι αντίθετο με το νόμο.

Η αυτόνομη παρέμβαση υγειονομικών μιλά για «απεργοσπαστικό μηχανισμό» από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ενώ σημειώνει: « χρησιμοποιεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί στα Νοσοκομεία για δύο κυρίως λόγους.

 

1. Γιατί η μεταφορά ασθενών αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί των Νοσοκομείων, δεν ήταν μόνο η κίνηση των αυτοκινήτων αλλά απαιτούσαν μια εμπειρία που δεν είναι δυνατό να την έχει ο κάθε εργαζόμενος.

 

2. Γιατί η σχετική διάταξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοτελή νομικά πρόσωπα, όπως τα Νοσοκομεία, γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομη».

 

Την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα των οδηγών αλλά και των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που οδηγεί σε λουκέτα κλινικών, εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού με ανακοίνωσή τους οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει με συμμετοχή στην πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 9 Απριλίου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6411

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *