«Στεγνώνουν» τα νοσοκομεία από τη διαθεσιμότητα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι λένε οι γιατροί

nosok_27Σε αναστάτωση είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μετά το κύμα της διαθεσιμότητας των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που εργάζονται στο ΕΣΥ.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους αρχίζουν να παρουσιάζουν νοσοκομεία τα οποία χάνουν ιατρικό προσωπικό επειδή οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που είχαν ενσωματωθεί στο ΕΣΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ώστε να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν σε σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ή θα επιλέξουν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Πάντως η περίοδος του «πάγου» δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα δεδομένου ότι πολλές κλινικές σε πολλά νοσοκομεία δεν μπορούν πια να λειτουργήσουν.

Πάντως ο πρόεδρος της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Ευριπίδης Μπιλιράκης σημειώνει ότι πρόκειται για κάτι απαράδεκτο και ανήθικο το να μπαίνουν για δεύτερη φορά οι συγκεκριμένοι γιατροί σε διαθεσιμότητα τη στιγμή μάλιστα που έχουν σχέση εργασίας με χαμηλές αμοιβές ενώ δεν τους καλύπτει και ασφαλιστικά.

Να σημειωθεί ότι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον των συναδέλφων τους που δεν είναι αποκλειστικής απασχόλησης και ανήκαν παλαιά στο ΙΚΑ και έχουν δικαίωμα να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο.

Όπως αναφέρει ο κ.Μπιλιράκης: «Όσο και αν αυτό γίνεται επειδή υπήρχαν καθημερινές πιέσεις ελάχιστων του ιατρικού- συνδικαλιστικού κατεστημένου, που προσέφυγαν απο το 2011 στο ΣτΕ εναντίον μας, εμείς το θεωρούμε απαράδεκτο και ανήθικο.

Δεν θεωρείται όμως απαράδεκτο απο τους ίδιους να εργάζονται και να εφημερεύουν 60χρονοι υποαμοιβόμενοι γιατροί στα Νοσοκομεία, με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και το 60% απο τους ιατρούς ΕΣΥ να έχουν βαθμό Διευθυντού».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του πρώην ΙΚΑ εργάζονται στα νοσοκομεία: Άγιος Σάββας, Έλενα Βενιζέλου, στο Ογκολογικό της Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», στο Σισμανόγλειο, στο Αγία Όλγα, στον Ευαγγελισμό και στην Πολυκλινική, στο Λαικό, στο ΚΑΤ αλλά και στο Ασκληπείο της Βούλας.

Είναι και τα νοσοκομεία όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα καθώς μπαίνουν ήδη λουκέτα σε κλινικές, κόβονται εφημερίες ενώ μεταφέρονται άρον άρον και ασθενείς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/6401

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.